Ingezonden persbericht


Persbericht: Demonstratie van marteltechnieken in vervolging Falun Gong

Justice For The World - Na maanden van zorgvuldige voorbereiding is de kans groot dat er zeer binnenkort een rechtszaak wordt ingediend door de Nederlandse beoefenaars van Falun Gong tegen de voormalig president van China, Jiang Zemin, op grond van genocide en foltering. Ter ondersteuning hiervan zullen zij diverse malen de in China toegepaste marteltechnieken in de vervolging van Falun Gong uitbeelden, waarvan de tweede keer morgenmiddag om 2 uur op het Schouwburgplein in Rotterdam zal plaatsvinden. Deze demonstratie van marteltechnieken zal duren tot 5 uur en is voor iedereen toegankelijk.

De eerstvolgende keer zal plaatsvinden rondom de topontmoeting tussen de Europese Unie en China. Beoefenaars hebben de Nederlandse regering gevraagd hiervoor extra veiligheidsmaatregelen te nemen naar aanleiding van de moordaanslag op een Australische beoefenaar op weg naar een persconferentie in Zuid-Afrika eerder dit jaar. Deze persconferentie zou de aankondiging zijn van van de rechtszaak die aldaar ingediend werd tegen een van de hoofdverdachten in de vervolging. Vermoed wordt dat lokale criminelen inghuurd waren door Chinese topambten om de beoefenaars te intimideren en te voorkomen dat de rechtszaak tegen een van de hoofdverdachten in de vervolging ingediend zou worden. Deze zaak wordt thans onderzocht door de Zuid-Afrikaanse politie.

De Nederlandse regering heeft uitermate bezorgd gereageerd op dit nieuws. De meest opmerkelijke reactie kwam van de PVDA.

Zij stelt: 'In breder opzicht is de PVDA zeer bezorgd over de voortdurende mensenrechtenschendingen in China. De PVDA fractie heeft reeds meerdere malen opgeroepen om via internationale fora de politieke druk op China te verhogen om zodoende de schrijnende mensenrechtensituatie van Falun Gong beoefenaars (maar ook van de Tibetaanse bevolking) te verbeteren. Wij zijn van mening dat deze situatie vooral ten goede beïnvloed kan worden door middel van internationale maatregelen en kritiek. Jammer genoeg worden vele landen er door economische belangen van weerhouden deze mensonterende situaties aan de kaak te stellen, hetgeen heeft geleid tot een weinig eenduidige internationale stellingsname ten aanzien van China's wangedrag.'

De ernst van de vervolging lijkt zich vooral te manifesteren in de manier waarop de vervolging zich voltrekt en daarom zijn beoefenaars wereldwijd massaal overgegaan van het geschreven woord naar het uitbeelden van de toegepaste marteltechnieken. Naast de reeds gepubliceerde schilderijen omtrend dit thema zullen wij eveneens foto's publiceren van de uitbeelding van deze marteltechnieken in de gewenste hoge resolutie op onze websites op het zogenaamde Press & Download Center.

Wij verwachten dat wanneer alle details aan het licht zullen komen dit de meest gruwelijke en meest omvangrijke vervolging ooit zal blijken te zijn. In onze ogen lijkt het een simpele kwestie van de verkeerde man op de verkeerde plaats die een irrationele beslissing nam met verstrekkende gevolgen en deze beslissing die hij nam lijkt moeilijk terug te draaien omdat dat gezichtsverlies zou betekenen van een leider die de betekenis van barmhartigheid nooit gekend heeft. Een scherp contrast met de vele dappere beoefenaars in China die hun leven riskeren voor elkander en voor waar zij in geloven: Waarachtigheid, Naastenliefde en Verdraagzaamheid.

Het exacte dodenaantal in de vervolging van Falun Gong is thans 1047. Dit betreft het aantal doden dat ook daadwerkelijk bevestigd is. Het mogelijke aantal kan velen malen hoger liggen.

Contactgegevens

Voor meer informatie over de rechtszaak tegen Jiang Zemin in Nederland verzoek ik u direct contact op te nemen met Silvio Verbeek, die de rechtszaak in Nederland voorbereidt. Dhr. Verbeek zal in samenwerking met 'The World Organization To Investigate The Persecution Of Falun Gong' en 'Stichting Justice For The World' de pers op de hoogte houden van de ontwikkelingen omtrend deze zaak.

Tel. 06-55773969

Voor informatie over morgen kunt u contact opnemen met Jitse Pruiksma die deze manifestie organiseert. Jitse Pruiksma is zelf beoefenaar van Falun Gong en medeoprichter van Justice For The World.

Tel. 06-50804616

Voor algemene informatoe over Justice For The World kunt u contact opnemen met Edwin van Boxel, voorzitter en algemeen woordvoerder van mensenrechtenorganisatie Justice For The World.

Tel. 06-52408418

Voor het laatste opmerkelijke nieuws omtrent mensenrechten, muziek en meer informatie over onze organisatie kunt u ook onze internationale website bezoeken via de Nederlandstalige site. Dit persbericht wordt gepubliceerd op onze Nederlandse website http://www.justicefortheworld.nl/.