NATIONAAL BUREAU MVT

De Zaak Frans en Duits

Persuitnodiging / persbericht 16 september 2004

De Zaak Frans en Duits

Op zondag 26 september 2004 vindt het debat 'De Zaak Frans en Duits' plaats. Het talendebat wordt georganiseerd in het kader van de Europese Dag van de Talen en vindt vanaf 14.30 uur plaats in de Rode Hoed te Amsterdam. De toegang is gratis.

Tijdens dit debat zullen prominenten als Trude Maas (PvdA, Eerste Kamer), Fenna Vergeer (SP, Tweede Kamer), Ankie Verlaan (CvB UvA-HvA), Willem Frijhoff (VU), Jan Veldhuis (UU), Harry Koopman (Avans Hogeschool), Frank Hauwert (directeur Fenedex), Chiel Renique (VNO NCW), Paul Scheffer (publicist) en Michael Zeeman (publicist) discussiëren over stellingen als 'Het bedrijfsleven moet onderwijzen in de moderne vreemdetalen', 'Een goede buurtaal is beter dan een verre wereldtaal' en 'Literatuuronderwijs zorgt voor afbreuk aan het moderne vreemdetalenonderwijs'.

Dit talendebat is onderdeel van een reeks activiteiten van Werkplaats Talen om een actiegerichte talendialoog teweeg te brengen waaraan iedereen kan deelnemen. Werkplaats Talen hoopt daarmee meer rendement uit het moderne vreemdetalenonderwijs te behalen. Voor meer informatie of aanmelding kijk op de internetsite van Werkplaats Talen: www.werkplaatstalen.nl.

////////////////////einde persbericht/////////////////////////////