Ingezonden persbericht


TT Circuit Assen, 25 sept. 2004

Persbericht

UITREIKING EREPRIJZEN NEDERLANDSE MOTORSPORT

Patrick van der Waarsenburg Rookie of the Year

Gerrit Filart wint Gouden Motor-ster

Yamaha GS Racing Team wordt Team van het Jaar 2004!

Het is inmiddels een goede traditie geworden dat de SMA aan het eind van het seizoen ereprijzen uitreikt. Tijdens de zogenaamde Finishparty in café restaurant Van Veen in Witten, zaterdagavond 25 september, heeft de SMA de winnaars van de verschillende prijzen bekend gemaakt.

De Gouden Motorster, een onderscheiding voor iemand die grote verdiensten voor de Nederlandse wegracesport heeft gehad, werd toegekend aan Gerrit Filart uit Manderveen.

Meer dan 43 jaar heeft Gerrit Filart zich ingezet voor de motorsport, in het bijzonder voor de wegracecoureurs. Vele jaren was hij mecanicien, maar ook tuner, inspirator, begeleider en sponsor. Filart, een echte motorsportambassadeur, was actief voor rijders als Henk Viscaal, Marcel Ankoné, Gerard van der Wal en Rob Filart. Talrijke rijders heeft hij begeleid naar het podium.

De titel Team van het Jaar 2004, is toegekend aan het Yamaha GS Racing Team. Dit team van oud-coureur Gijsbert Spilt, met de rijders John Bakker en Paul Mooijman heeft zich dit seizoen zowel op sportief gebied, als op gebied van uitstraling en promotie uitstekend gepresenteerd.

In de klasse Superstock wist John Bakker het Open Nederlands Kampioenschap naar zich toe te trekken.

Tot slot kreeg zaterdagavond 25 september de 16-jarige coureur Patrick van der Waarsenburg uit Assen de titel Rookie of the Year, een prijs die de Samenwerkende Motorwegrace Organisatoren in het leven hebben geroepen.

Op zondag 26 september wordt vanaf 11.00 uur, de voorlaatste wedstrijd voor het Open Nederlands Kampioenschap wegrace verreden. Dat gebeurt op het TT Circuit Assen en de wedstrijd wordt georganiseerd door de SMA.

***********************