Persberichten regio Brabant-Noord 25 september

's-Hertogenbosch 26-09-2004

District Den Bosch

JONGEN NEERGESTOKEN

Drunen Een 20-jarige inwoner van Drunen is in de nacht van vrijdag op zaterdag omstreeks 00.30 uur neergestoken in de Vennestraat in zijn woonplaats. Hij raakte daarbij levensgevaarlijk gewond en is die nacht overgebracht naar het ziekenhuis in s-Hertogenbosch. Vermoedelijk heeft de steekpartij te maken met een confrontatie tussen twee groepen jongeren. De politie heeft die nacht sporenonderzoek verricht in de Vennestraat en diverse getuigen gehoord. Een 24-jarige inwoner van Drunen werd aangehouden, omdat hij zich recalcitrant gedroeg rondom de plaats waar de steekpartij had plaatsgevonden en daarmee het onderzoek hinderde. Hij is de volgende dag na verhoor heengezonden. Tien rechercheurs houden zich bezig met het verdere onderzoek in deze zaak.

AUTOMOBILISTE HEEFT VUURWAPEN

s-Hertogenbosch De politie heeft vrijdagavond een 37-jarige Udense automobiliste aangehouden in haar auto op de A2 ter hoogte van s-Hertogenbosch. Agenten lieten haar stoppen, omdat ze zat te bellen in de auto. In de auto bleek de vrouw een vuurwapen en munitie te hebben liggen. Ze is voor verder onderzoek inverzekeringgesteld en het vuurwapen is inbeslaggenomen.

AUTO TEGEN WONING

Drunen De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag een 29-jarige inwoner van Heeswijk-Dinther aangehouden op de Eindstraat in Drunen. De politie kwam ter plaatse omdat zojuist een auto tegen een woning in die straat gereden was. Het signalement dat getuigen opgave van de bestuurder, kwam overeen met de inwoner van Heeswijk-Dinther die bij de ravage stond te kijken. Daarop is de man aangehouden. Hij ontkent echter gereden te hebben. Een blaastest op het bureau wees uit dat de aangehouden verdachte gedronken had. Hij is voor verder onderzoek inverzekeringgesteld. Niemand raakte gewond.

VERDACHTEN DIEFSTAL UIT AUTO AANGEHOUDEN

s-Hertogenbosch De politie heeft vrijdagmiddag een 28-jarige Bosschenaar aangehouden. De man meldde zich op verzoek van de politie op het politiebureau. Hij wordt er van verdacht samen met een 19-jarige plaatsgenoot ingebroken te hebben in een auto op zondag 12 september. De 19-jarige plaatsgenoot werd afgelopen donderdag in zijn woning aangehouden. Op 12 september was een 20-jarige automobilist uit Gemonde in een greppel gereden aan de Zuiderplasweg in s-Hertogenbosch. De man kreeg zijn auto er niet meer uit en wilde hulp gaan halen. Toen hij terugkwam bleek er ingebroken te zijn in zijn auto. Getuigen hadden dit zien gebeuren en zij konden een duidelijk signalement geven. De verdachten zijn inverzekeringgesteld.

VERNIELER SKATEBAAN AANGEHOUDEN

s-Hertogenbosch De politie heeft vrijdagavond een 17-jarige Bosschenaar aangehouden op de Hekellaan. Hij werd op heterdaad betrapt toen hij met een trottoirband de skatebaan vernielde. Later die avond is de jongen met een proces-verbaal overgedragen aan zijn ouders.

TE DIEP IN HET GLAASJE

s-Hertogenbosch Een 29-jarige Bossche had te diep in het glaasje gekeken en is vrijdagavond op de Vlijmenseweg in haar woonplaats betrapt. Op de Stationsweg betrapte de politie in de nacht van vrijdag op zaterdag een 55-jarige Bossche op het rijden onder invloed. Op de Zuidwal vielen die nacht een 23-jarige Bosschenaar, een 29 jarige Bossche, een 27-jarige Bosschenaar, een 37-jarige man uit Obersgegen en een 30-jarige Bosschenaar door de mand.

Op de Pettelaarseweg werd die nacht een 34-jarige Bosschenaar aangehouden. De man reed met hoge snelheid weg toen hij even verderop een politieauto zag. Agenten zagen dat en reden hem achterna. De Bosschenaar reed met hoge snelheid door rood, maar stopte even verderop toch na het zien van het stopteken van de politie. Hij bleek ook te veel gedronken te hebben. Tegen alle aangehouden automobilisten wordt proces-verbaal opgemaakt en ze kregen allen een rijverbod.

District Aa en Dommel

JONGEN NEEMT MOBIELE TELEFOON WEG

Boxtel De politie heeft vrijdagmiddag een 16-jarige jongen uit Boxtel aangehouden op zijn school aan de Baanderherenweg in zijn woonplaats. De jongen wordt er van verdacht die middag de mobiele telefoon van een 15-jarige schoolgenootje uit Liempde weggenomen te hebben. Het meisje meldde de vermissing van haar telefoon. Getuigen hadden gezien dat de jongen uit Boxtel de telefoon weggenomen had. De jongen bekende. Hij is na verhoor overgedragen aan zijn ouders. Proces-verbaal wordt opgemaakt.

TE DIEP IN HET GLAASJE

Boxtel
Op de Bosscheweg in Boxtel betrapte de politie vrijdagavond een 62-jarige automobilist uit die plaats op het rijden onder invloed. De man kreeg een proces-verbaal en een rijverbod.

AUTOMOBILIST IN SLOOT

Sint Oedenrode Een 20-jarige automobilist uit Oss is zaterdagmorgen gewond geraakt bij een eenzijdig ongeval op de A50 ter hoogte van Sint Oedenrode. De man raakt met zijn wielen de berm en probeerde er weer uit te sturen. Vermoedelijk is hij daardoor de macht over het stuur verloren. Hij belandde met zijn auto aan de rechterzijde van de weg, sloeg over de kop en kwam tot stilstand in een droge sloot. De man is met hoofdpijn klachten overgebracht naar het ziekenhuis.

District Maasland

TE DIEP IN HET GLAASJE; RIJBEWIJS KWIJT

Oss Het rijbewijs van een 32-jarige Ossenaar is in de nacht van vrijdag op zaterdag ingevorderd. De man werd betrapt op het rijden onder invloed op de Cereslaan in zijn woonplaats. Hij kreeg daarnaast een rijverbod en een proces-verbaal.

District Land van Cuijk

DRONKEN AUTOMOBILIST VEROORZAAKT AANRIJDING

Boxmeer
Een 28-jarige automobilist uit Eindhoven heeft vrijdagavond een aanrijding veroorzaakt. De man reed op de Ir. Wagterstraat op de weghelft voor het tegemoetkomende verkeer. Een 20-jarige automobilist uit Wanrooij kwam vanaf de andere kant aangereden. De Eindhovenaar bleef echter op de verkeerde weghelft rijden en daarop ontstond een frontale aanrijding. Daarbij raakte niemand gewond. Onderzoek op het politiebureau wees uit dat de man uit Eindhoven te veel gedronken had. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt en hij kreeg een rijverbod.

MAN WEIGERT WEG TE GAAN

Boxmeer De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag een 32-jarige inwoner van Ijselstein aangehouden op de Graafseweg in Boxmeer. Agenten waren daar bezig een bekeuring uit te schrijven, toen de man er aan kwam fietsen en zich er mee ging bemoeien. Ondanks meerdere verzoeken van de politie om weg te gaan, weigerde de man dit echter. Hierop werd hij aangehouden voor het voldoen aan bevel of vordering. Hij is later die nacht met een proces-verbaal huiswaarts gestuurd.