Utrecht stad, 10.40 uur

Utrecht 26-09-2004 - Nieuwsberichten districten Utrecht stad

Drie mannen aangehouden voor geweld

UTRECHT Twee mannen van 21 en 20 jaar uit Soest en een 21-jarige man uit Utrecht, werden zondag 26 september omstreeks 02.50 uur aangehouden op verdenking van het plegen van openlijk geweld.

De drie liepen in de omgeving van de Daalse- en Leidseveertunnel en schopten tegen verkeersborden, abris en ramen. Ook haalden zij een poster uit een reclamezuil en ging een van hen hangen aan een verkeerslicht dat hierdoor afbrak.

Bij de aanhouding op de Vleutenseweg sleepten zij nog een stuk poster en een gedeelte van een verkeerslicht met zich mee. De drie bleken behoorlijk onder invloed van alcohol te zijn en werden voor onderzoek ingesloten in het bureau.

Twee automobilisten onder invloed

UTRECHT Bij een alcoholcontrole zaterdagavond tussen 19.00 en 21.00 uur op de Biltse Rading werd van 123 automobilisten op straat een blaastest afgenomen. Twee automobilisten moesten mee naar het bureau en bleken na de ademanalyse daadwerkelijk teveel gedronken te hebben. De uitslagen bedroegen respectievelijk 325 en 390 ug/l.

Automobilist rijdt ondanks ingevorderd rijbewijs

UTRECHT Een 23-jarige automobilist uit Utrecht werd zaterdagavond omstreeks 23.15 uur op de Wittevrouwensingel bekeurd omdat hij toch was gaan rijden terwijl zijn rijbewijs was ingevorderd.

Bij het natrekken van zijn gegevens bleek dat de Utrechter nog drie openstaande boetes moest betalen, een bedrag van totaal 256 euro.

Nepvuurwapen inbeslaggenomen

UTRECHT Bij een controle op de Utrechtse Bazaar aan de Utrechtseweg zaterdagmiddag omstreeks 16.30 uur werd bij 17-jarige Utrechter een vuurwapen aangetroffen dat bij nader onderzoek nep bleek te zijn.

De politie hield een controle op heling van mobiele telefoons en zag dat de Utrechter een op een echt gelijkend vuurwapen vanachter zijn broeksband haalde en dit aan een andere handelaar liet zien.

Het wapen was bijna niet van echt te onderscheiden en werd inbeslaggenomen. Tegen de 17-jarige Utrechter wordt proces-verbaal opgemaakt.

Fietser gewond

UTRECHT Een 74-jarige fietser uit Utrecht is zaterdagmiddag omstreeks 13.30 uur ernstig gewond geraakt bij een aanrijding op de Balijelaan. De man werd met hoofdletsel vervoerd naar het ziekenhuis.

De aanrijding ontstond toen de Utrechter plotseling de Balijelaan overstak en werd geschept door een 38-jarige automobilist uit Utrecht. Gezien het letsel kwam ook de traumaheli ter plaatse. Uit een blaastest bleek dat de automobilist geen alcohol had gedronken. De Regionale Verkeersdienst stelt een onderzoek in naar de toedracht.

Jongen aangehouden voor belediging

UTRECHT Een 16-jarige inwoner van Utrecht werd op zondag 26 september omstreeks 03.15 uur aangehouden wegens belediging van politiemensen op het Vredenburg.

Na zijn aanhouding ging de Utrechter door met beledigen van politiemensen. Toen de Utrechter een bekertje water kreeg om zijn mond te spoelen omdat hij een bloedlip had en wat gedronken had, spuwde hij water gemengd met bloed in het gelaat van een politieman. Tegen de Utrechter wordt proces-verbaal opgemaakt.