1e persbericht van zondag 26 september 2004

Eindhoven 26-09-2004 - Berichten uit de regio

Eindhoven: Preventief fouilleren

De politie heeft tussen zaterdagavond 22.45 uur en zondagochtend ongeveer 2.00 uur in het centrumgebied
Dommelstraat/Stationsweg/Stationsplein/Neckerspoel preventief gefouilleerd. Daarbij zijn negen mensen aangehouden omdat ze een verboden wapen bij zich hadden. Het ging onder meer om messen en knuppels, die in beslag zijn genomen. De verdachten zijn na het opmaken van een proces-verbaal weer heengezonden. Er werden in totaal ongeveer 800 mensen gecontroleerd.

Eindhoven: Rijbewijs kwijt na botsing onder invloed

Een man van 51 jaar uit Eindhoven heeft zaterdagmiddag zijn rijbewijs moeten inleveren. De man botste rond 15.45 uur op de Hondsruglaan met zijn auto tegen de achterkant van een andere wagen. De bestuurder daarvan, een man van 44 jaar uit Hengelo, stond stil voor een stoplicht. Niemand raakte gewond. De 51-jarige man bleek teveel te hebben gedronken. Op het bureau blies hij een alcoholpromillage van ruim 2,20, waarop zijn rijbewijs werd ingevorderd en proces-verbaal tegen hem werd opgemaakt.

Eindhoven: Aangehouden na gevaarlijke manoeuvre

Een man van 46 jaar uit Eindhoven is zaterdagmiddag rond 16.30 uur aangehouden op de Bezuidenhoutseweg. Agenten hadden hem kort daarvoor in een auto op de Vredeoord zien rijden. Hij haalde daar een andere auto in en passeerde tegelijk een verkeersheuvel aan de verkeerde kant. De agenten gingen er achteraan, maar de man stopte niet. Na een korte achtervolging reed hij op de Bezuidenhoutseweg tegen twee geparkeerde autos. De agenten konden hem daarop aanhouden. Op het bureau weigerde hij mee te werken aan een ademanalyse. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt en zijn rijbewijs is ingevorderd.

Eindhoven: Man opgepakt na bedreigen personeel

Een man van 44 jaar uit Eindhoven is zaterdagavond rond 18.40 uur aangehouden in het Winkelcentrum Woensel. Hij werd betrapt toen hij van een pallet bij een winkel een kratje bier weghaalde. Toen personeel van de winkel hem daarop aansprak, trok hij een mes waarmee hij een personeelslid bedreigde. Vervolgens liep hij weg. Een beveiligingsbeambte heeft de man daarna aangehouden en overgedragen aan de gewaarschuwde politie. De man is ingesloten voor verder onderzoek.

Helmond: Bedrijfsinbraak

Bij een inbraak in een bedrijf aan de Bosselaan is geluidsapparatuur en een geldbedrag van ongeveer 500 euro weggehaald. Dat gebeurde tussen donderdag 21.45 uur en zaterdag 16.30 uur. Een ruit in de toegangsdeur is vernield.

Oirschot: Opgepakt met mes

Een 18-jarige man uit Westelbeers is zondag rond 0.30 uur aangehouden op de Sint Odulphusstraat in Oirschot. Hij zou daar kort daarvoor betrokken zijn geweest bij een vechtpartij. De aanleiding daarvoor lag in de relationele sfeer. Toen agenten ter plaatse kwamen, had de man een mes in zijn handen. Daarop is hij aangehouden en meegenomen naar het bureau. Hij heeft een bekeuring gekregen en is weer heengezonden.

Someren: Plasmascherm gestolen

Bij een inbraak in een woning aan de Zandstraat is een plasmascherm weggehaald. Dat gebeurde tussen zaterdag 19.50 uur en zondag 0.30 uur. De achterdeur van het huis is opengebroken.

Mierlo: Auto gestolen

Vanaf de Arkweg is zaterdag tussen 19.00 en 21.10 uur een auto weggehaald. Het betreft een paarse Mercedes Benz C220 D Combi (ZH-RP-21).

Heeze: Aangehouden na vechtpartij

Na een vechtpartij op de Nieuwendijk zijn drie mannen aangehouden. Dat gebeurde zondagochtend rond 2.00 uur. Het gaat om een 19-jarige man uit Uden en twee mannen van 19 jaar uit Venray. Ze zijn ingesloten voor verder onderzoek. De aanleiding voor het handgemeen is nog onduidelijk. Door de inzet van de gewaarschuwde agenten was de situatie snel onder controle.

Valkenswaard: Man opgepakt voor huisvredebreuk

Een 29-jarige man uit Valkenswaard is zondagochtend rond 4.00 uur aangehouden in de woning van zijn 37-jarige ex-vrouw in Valkenswaard. Hij had kort daarvoor een ruit van de voordeur vernield en was, tegen de zin van de vrouw in, toch naar binnen gegaan. De gewaarschuwde politie heeft de man aangehouden en ingesloten voor verder onderzoek.

Best: Joyrider aangehouden

Een 17-jarige jongen uit Best is zondagochtend rond 3.30 uur aangehouden op de Wilg. Hij had kort daarvoor de auto van zijn moeder zonder haar toestemming meegenomen en was ermee gaan rijden. Gewaarschuwde agenten vonden hem en de auto terug op de Wilg. Hij wordt ervan verdacht dat hij tijdens de rit op de Oude Rijksweg tegen een verkeersbord is gereden. Uit een ademanalyse bleek de jongen een alcoholpromillage van bijna 1,45 te hebben. Hij is na zijn aanhouding ingesloten voor verder onderzoek.