Politie Groningen

Persberichten zondag 26 september 2004

provincie Groningen 26-09-2004 -

Groningen: rijden onder invloed
Een 29-jarige automobilist uit Groningen wordt ervan verdacht na een rijverbod te hebben gekregen in Assen zaterdagnacht toch weer te zijn gaan rijden. Zijn auto werd gezien op de Siersteenlaan en de man werd bij zijn huis gecontroleerd. Hij blies een promillage van 0.9. De man gedroeg zich recalcitrant tijdens het vervoer naar het bureau en moest geboeid worden. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Groningen: rijden zonder licht
Op de Helperzoom werd zaterdagavond een verlichtingscontrole gehouden. Zes fietsers kregen een bekeuring voor het fietsen zonder licht.

Groningen: man (20) aangehouden voor mishandeling
Op de Grote Markt werd op aanwijzing van het cameratoezicht zaterdagnacht een 20-jarige man aangehouden op verdenking van mishandeling van een 18-jarige Stadjer. Het slachtoffer lag bewusteloos op straat en is naar het ziekenhuis gebracht. Getuigen verklaarden dat er een woordenwisseling tussen de jongemannen was geweest die escaleerde op de Grote Markt. De verdachte is ingesloten voor nader verhoor.

Groningen: vijf jongemannen bij vechtpartij opgepakt
Bij een vechtpartij die in de Peperstraat begon en in de Poelestraat eindigde pakte de politie zaterdagnacht vijf jongemannen uit Groningen, 3 x 19, 17 en 18 jaar, op. De jongens waren over en weer aan het slaan geweest waarbij een 19-jarige jongen in het gezicht gewond raakte. Bij de aanhouding werd ook een boksbeugel aangetroffen. De verdachten zijn voor nader onderzoek ingesloten. Proces-verbaal wordt opgemaakt.

Winschoten: drie jongen trappen tegen fiets
De politie pakte zaterdagnacht op het Burgemeester Schonfeldplein in Winschoten twee 21-jarige mannen uit Winschoten en een 22-jarige man uit Bellingwolde op voor vernieling van een fiets. Agenten zagen dat de mannen tegen de fiets aantrapten die daardoor beschadigd raakte. Zij gingen mee naar het bureau en legden een verklaring af. Proces-verbaal wordt opgemaakt.

Wildervank: ruzie gevolgt door keukenbrand
Een ruzie tussen een 35-jarige man uit Winschoten en een 25-jarige bewoonster uit De Nolensstraat in Wildervank eindigde zaterdagnacht in een keukenbrand. Het tweetal kreeg ruzie na een feestje in de woning waarna de man met zijn bromscooter die in de keuken stond de woning wilde verlaten. De vrouw wilde dit verhinderen en stak met een keukenmes de man enkele malen in zijn been. Hij liep lichte verwondingen op. In de consternatie was de brommer omgevallen. Vermoedelijk bij het starten vatte uit de brommer gelekte benzine vlam. De keuken en schuur raakten in de brand die door de brandweer geblust werd. De bewoonster werd door de politie aangehouden en voor verhoor ingesloten.

Vriescheloo: automobilist tegen boom
Op de kruising van de 3e Dalweg met de Sluisweg in Vriescheloo raakte een 31-jarige automobilist uit Vriescheloo zaterdagnacht door nog onbekende oorzaak van de weg af. De auto raakte in de berm een schrikhek en een boom. De man raakte bekneld in zijn wagen en is door de brandweer bevrijd uit zijn benarde positie. Hij is met onbekend letsel naar het ziekenhuis gebracht waar ook een bloedproef is genomen. De auto werd totaal vernield door een bergingsbedrijf afgevoerd. Een ongevalrapportage wordt opgemaakt.

Stadskanaal: doorrijden na aanrijding
Een 20-jarige automobilist uit Stadskanaal reed zaterdagavond na een botsing met een geparkeerd staande auto op de Gentiaanstraat in Stadskanaal door. De geparkeerde auto kwam als gevolg van de botsing in aanraking met een andere geparkeerde auto die lichte schade opliep. De automobilist werd opgespoord en blies een promillage van 1.05. Zijn rijbewijs is ingevorderd en proces-verbaal wordt opgemaakt.

Snelheidscontroles
Op de N976 in Vlagtwedde werd zaterdagochtend een
radarsnelheidscontrole gehouden. Van de 180 passerende voertuigen reden er 16 sneller dan het toegestane maximum van 80 km per uur. Hoogst genoteerde snelheid 110 km per uur. Winsum, Onderdendamsterweg, limiet 80 km, controle zaterdagochtend, 140 voertuigen, 22 overtredingen. Leens, Wierde, limiet 50 km, controle zaterdagochtend, 121 voertuigen, 9 overtredingen. Zuidhorn, Fanerweg, limiet 80 km, controle zaterdagmiddag, 454 voertuigen, 60 overtredingen.

Winschoten: dronken automobilist
De politie trof zaterdagochtend een 28-jarige man uit Eindhoven slapend in zijn auto aan op het fietspad aan de Verlengde Kloosterlaan. Twee van de autobanden waren totaal vernield. De man verklaarde over een verkeersheuvel te zijn gereden waardoor de banden lek waren geraakt. Op het bureau blies de man een promillage van 1.5. Zijn rijbewijs is ingevorderd en proces-verbaal opgemaakt. De auto is weggesleept door een berger.

Winsum: bonnen voor drinken op straat
Drie jongens uit Winsum, 16 en 17 (2x) jaar, werden zaterdagnacht bekeurd bij het station aan het Ubbo Johan Mansholtplein in Winsum voor het nuttigen van alcohol op de openbare weg. Een van de jongens had een krat bier bij zich dat direct naar huis werd gebracht. Het bier drinken koste de jongens drie maal 45 euro boete.

Alcoholcontroles
In Delfzijl, Appingedam en Farmsum werden zaterdagavond en nacht op meerdere plaatsen blaasproeven afgenomen door de politie. In totaal moesten 297 bestuurders de alcoholtest ondergaan. Twee bestuurders zaten boven de limiet van 0.5 promille en kregen een rijverbod en een proces-verbaal. Op de N360 bij Ten Boer werd tijdens een controle een 37-jarige automobilist uit Delfzijl gecontroleerd. Hij blies een promillage van 1.35. Zijn rijbewijs is ingevorderd en proces-verbaal opgemaakt.

Delfzijl: aanhoudingen bij vechtpartij
De politie heeft zaterdagnacht na een vechtpartij tussen twee groepen jongens in de Landstraat vijf verdachten aangehouden. Het kwam in de Landstraat tot een treffen tussen beide groepen na een eerdere woordenwisseling in een horecagelegenheid. Op aanwijzen van een van de slachtoffers, een 19-jarige jongen uit Delfzijl, werden vijf jongens uit Delfzijl, leeftijd tussen de 17 en 19 jaar aangehouden. Een van de aangehouden verdachten had schouderletsel en is eerst naar het ziekenhuis gebracht. De politie onderzoek de toedracht en aanleiding van de vechtpartij.

Uithuizen: lastige ex
Bij een woning aan de Westergoweg in Uithuizen werd zaterdagavond een 21-jarige man uit Dokkum aangehouden voor vernieling van een ruit van de woning van zijn ex-vriendin. De man was al eerder op de avond lastig bij de woning geweest. Hij werd aangehouden en ingesloten op het politiebureau voor nader verhoor. Proces-verbaal wordt opgemaakt.

Zevenhuizen: botsing tussen auto en fietsster
Een 40-jarige automobilist uit Bakkeveen kon zaterdagmiddag op de Dwarshaspel in Zevenhuizen niet meer uitwijken voor een 83-jarige fietsster uit Zevenhuizen die vanuit een uitrit de weg opreed. De man probeerde nog krachtig te remmen maar kon een aanrijding niet voorkomen. De vrouw kwam ten val en is met onbekend letsel naar het ziekenhuis gebracht. Een ongevalrapportage wordt opgemaakt.

Delfzijl: jongen (19) beroofd van gsm
Een 19-jarige jongen uit De Wilp meldde zich vrijdagavond bij de politie omdat hij was beroofd van zijn mobiele telefoon. De jongen stond op vrijdagavond rond 22.00 uur op het station van Delfzijl op zijn mobiele telefoon te kijken toen hij door drie negroïde mannen werd geslagen die vervolgens zijn telefoon afpakten. Het drietal liep weg in de richting van de fietstunnel en de N360. De geschatte leeftijd van de straatrovers ligt tussen de 16 en 20 jaar. Allen droegen zwarte jassen en donkere kleding. De politie stelt een onderzoek in.

Bedum: heistelling valt om
Op de bouwplaats naast het gemeentehuis aan de Prof. Ridderbosstraat in Bedum viel vrijdagmiddag een heistelling om. Vermoedelijk is de installatie te ver aan de buitenkant van een betonnen plaat gekomen die daardoor wegzakte waarna het gevaarte kantelde. De installatie met een heipaal met een lengte van 24 meter en een gewicht van 7 ton viel dwars door een directiekeet en bovenop een geparkeerde auto. Door de klap op het wegdek sprong de hoofdwaterleiding. Er deden zich gelukkig geen persoonlijke ongelukken voor. Direct werd met de
opruimingswerkzaamheden begonnen die tot aan middernacht duurden. Door de politie is de arbeidsinspectie in kennis gesteld van het ongeval.