Binnensticht, 11.30 uur

Utrecht 26-09-2004 - Nieuwsberichten district Binnensticht

Onder invloed in het verkeer

ZEIST - Een 55-jarige man uit Zeist is zaterdagavond om 23.30 uur op de Panweg aangehouden wegens het rijden onder invloed. Op het politiebureau gaf de ademanalysetest 545 ug/l aan. De man kreeg een rijverbod van 5 uur en is met een proces-verbaal naar huis gestuurd.

Maartensdijk - Een 25-jarige man uit De Bilt is zaterdagnacht omstreeks 04.45 uur onder invloed met zijn auto tegen een vangrail op de A27 richting Utrecht gereden en heeft zich vervolgens uit de voeten gemaakt.

De bestuurder meldde zich een uur later bij de politie en verklaarde achter het stuur in slaap te zijn gevallen. Daardoor botste hij rechts tegen een vangrail, draaide een paar rondjes op de weg en kwam uiteindelijk tegen een hek tot stilstand. De man bleek teveel gedronken te hebben (440 ug/l). Met een rijverbod van 4 uur en een proces-verbaal kon de man het politiebureau verlaten.

Jeugdige winkeldievegge

ZEIST Een 13-jarig meisje uit Zeist is zaterdagmiddag om 16.30 uur op de Slotlaan aangehouden op verdenking van winkeldiefstal.

Het alarm van een winkel aan de Slotlaan ging af toen het meisje met een 15-jarige plaatsgenote door de detectiepoortjes liep. In de tas van het meisje bleken een aantal kledingstukken te zitten die zij zonder te betalen mee wilde nemen. Beide meisjes zijn meegenomen naar het politiebureau voor nader verhoor. Daaruit bleek dat het 15-jarig meisje niets met de diefstal te maken had.