Eemland zuid, 11.30 uur

Utrecht 26-09-2004 - Nieuwsberichten district Eemland zuid

Winkeldieven betrapt

AMERSFOORT - Een 15-jarig meisje uit Hoevelaken en een 13-jarige plaatsgenote zijn zaterdagmiddag aangehouden toen zij zonder te betalen met een aantal kledingstukken een winkel aan het Sint Jorisplein wilden uitlopen. Tijdens het passeren van de detectiepoortjes ging het alarm af. De verdachten zijn voor nader verhoor meegenomen naar het politiebureau. Nader onderzoek wees uit dat de meisjes ook in een andere winkel actief waren geweest. Zij hebben beide diefstallen bekend. In overleg met Jeugdzorg wordt gekeken welke straf de meisjes krijgen opgelegd.

AMERSFOORT - Een 35-jarige man zonder vaste woon- en verblijfplaats is zaterdagmiddag omstreek 16.00 uur in een winkel aan het Sint Jorisplein aangehouden op verdenking van winkeldiefstal. Winkelpersoneel zag hoe de man zonder te betalen met een aantal artikelen de winkel wilde uitlopen en hield de man aan. De man is meegenomen naar het politiebureau en is daar verhoord. Met een proces-verbaal op zak heeft hij het bureau kunnen verlaten.

Veroorzaker ongeval meldt zich

AMERSFOORT Een 25-jarige man uit Amersfoort die op zaterdagnacht omstreeks 01.00 uur een aanrijding veroorzaakte op de kruising Bloemendalse Binnenpoort en Muurhuizen heeft zich een aantal uren na het ongeval vrijwillig bij de politie gemeld.

De man verleende s nachts geen voorrang aan de auto van een 50- jarige bestuurder uit Amersfoort die vanuit de richting Muurhuizen kwam. Na de aanrijding stapte de veroorzaker van de aanrijding even uit om vervolgens snel weer in te stappen en door te rijden. De auto van de 25-jarige bestuurder werd later beschadigd en leeg op de Smallepad aangetroffen.

Op het politiebureau bekende de man de aanrijding te hebben veroorzaak en uit paniek te zijn doorgereden.

De 50-jarige bestuurder uit Amersfoort is s nachts met nekklachten naar het ziekenhuis overgebracht.
Wiettelers aangehouden

AMERSFOORT Zaterdagmiddag omstreeks 15.30 uur zijn 3 mannen uit Breda in de leeftijd van 24, 40 en 44 jaar aangehouden wegens het overtreden van de opiumwet. De mannen waren bij een woning aan de Hendrik van Viandenstraat een wietplantage aan het ontmantelen en laadden de onderdelen over van de woning naar een vrachtwagen. Stroom bleek illegaal te zijn afgetapt. Alle verdachten zijn inverzekeringgesteld. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Met alcohol op achter het stuur

AMERSFOORT - Een 20-jarige man uit Soest is zaterdagnacht om 02.30 uur op de Havik aangehouden wegens het rijden onder invloed. De bestuurder viel op doordat hij in tegengestelde richting de Havik in reed. Op het politiebureau gaf de ademanalysetest 445 ug/l aan. De man kreeg een rijverbod van 4 uur en is met een proces-verbaal naar huis gestuurd. Al eerder was de bestuurder door de politie bekeurd voor het rijden onder invloed.

AMERSFOORT Op de Camera Obscuraweg heeft de politie zaterdagavond om 18.15 uur een 47-jarige man uit Amersfoort aangehouden wegens het rijden onder invloed. Bij zijn aanhouding heeft de politie pepperspray moeten gebruiken, omdat de bestuurder ernstig verzet pleegde en trappen uitdeelde naar een politie-agent. Op het bureau blies hij 385 ug/l, bovendien bleek de auto niet gekeurd. Met een rijverbod van 3 uur en een proces-verbaal kon de man weer naar huis.

Bijna 100 km/uur te hard

LEUSDEN - Een radarverkeerscontrole op de Arnhemseweg op zaterdag van 14.30 tot 16.30 uur bracht 16 overtredingen aan het licht. In het totaal passeerden 1571 voertuigen de radarmeter. Waar 80 km/uur is toegestaan bedroeg de hoogst gemeten snelheid 178 km/uur.