Rijn&Venen, 13.00 uur

Utrecht 26-09-2004 - Nieuwsberichten district Rijn&Venen

Man aangehouden

MIJDRECHT/VINKEVEEN Een 30-jarige inwoner van Barneveld werd zaterdagavond omstreeks 22.20 uur op de provinciale weg N201 aangehouden op verdenking van mishandeling van zijn 22-jarige vriendin.

Na de mishandeling, die plaatsvond in de woning van de Mijdrechtse, was de Barnevelder in zijn auto weggereden. Politiemensen kregen het verzoek uit te kijken naar de auto die kort daarop werd getraceerd.Bij het aanspreken constateerde de politie dat de Barnvelder alcohol had gedronken.

Na de ademanalyse bleek dat hij 250 ug/l. alcohol in zijn lichaam had. Bij het natrekken van zijn gegevens bleek dat hem bovendien de rijbevoegdheid was ontzegd. De 22-jarige Mijdrechtse deed aangifte van mishandeling. Zij had een gekneusde duim opgelopen. De Barnevelder werd ingesloten voor nader onderzoek.

Bromfietser onder invloed

OUDEWATER Een 17-jarige bromfietser uit Waarder werd zondag 26 september omstreeks 01.10 uur op de Oude Singel betrapt op het rijden onder invloed. Na de ademanalyse bleek dat hij 540 ug/l alcohol in zijn lichaam had.

Bekeuringen uitgedeeld

ABCOUDE/LOENEN/BREUKELEN Bij verkeerscontroles op zaterdagmiddag op t Marktvelt, Bredestraat, Vrijheidslaan en Rijksstraatweg kregen 9 bestuurders een bekeuring onder meer voor het niet gebruiken van de parkeerschijf, parkeren op het fietspad en parkeren op het trottoir.

Geen bestuurders onder invloed

KOCKENGEN - Bij een alcoholcontrole op zaterdagavond 25 september tussen 20.00 en 22.00 uur op de provinciale weg N401 werden van 103 bestuurders op straat een blaastest afgenomen. Niemand behoefde mee naar het bureau voor een ademanalyse.