Lekstroom, 13.10 uur

Utrecht 26-09-2004 - Nieuwsberichten district Lekstroom

Wapens en munitie inbeslaggenomen

NIEUWEGEIN Na een melding op zaterdagavond 25 september omstreeks 22.35 uur dat er op een raam van een woning aan Spoorstede was geschoten, stelde de politie een nader onderzoek in.

Hieruit bleek dat er vanuit een woning aan Hagestede geschoten moest zijn. De hoofdbewoner verklaarde dat een andere kamerbewoner, een 26-jarige man, in het bezit was van een luchtbuks. Deze gaf toe zojuist met de luchtbuks geschoten te hebben.

Na verder onderzoek bleek dat deze man meerdere wapens in zijn kamer had. In een kast lagen een kruisboog, een pistoolkruisboog, een luchtdrukpistool, een jachtdolk, een dolkmes, gaspatronen en scherpe flobertpatronen aan die inbeslag werden genomen. Tegen de Nieuwegeiner wordt proces-verbaal opgemaakt.

Drie voertuigen botsen; twee bestuurders ernstig gewond

HOUTEN Op zaterdag 25 september omstreeks 19.00 uur raakten drie voertuigen betrokken bij een ongeval op de Rondweg. Een 23-jarige automobilist uit Nieuwegein en een 29-jarige automobilist uit Houten werden met ernstig letsel vervoerd naar het ziekenhuis. Een 27-jarige automobilist uit Zevenaar liep licht letsel op en werd voor een nadere controle eveneens naar het ziekenhuis vervoerd.

Brandweer en de ambulancedienst kwamen met verschillende voertuigen ter plaatse. Personeel van de brandweer moest zowel de Nieuwegeiner als de Houtenaar uit hun geheel vernielde voertuigen bevrijden. De Rondweg werd na het ongeval gedurende twee uren voor het doorgaande verkeer afgesloten.

De Regionale Verkeersdienst stelde een (sporen)onderzoek in naar de toedracht. Volgens een getuige zou de Nieuwegeiner komende vanuit de richting Schalkwijk op de verkeerde weghelft zijn geraakt. Hierdoor botste hij frontaal op de auto van de Houtenaar, waarna vervolgens de Zevenaarder op de achterzijde van de Houtenaar botste.

Automobilist rijdt veel te hard

NIEUWEGEIN Een 23-jarige automobilist uit de Franse plaats Perigny werd op zondag 26 september omstreeks 04.00 uur op de Rijksweg A-2 aangehouden.

Hij haalde met ongeveer 220 km/u het onopvallende video-surveillancevoertuig van de politie in. Op dat deel van de A2 geldt een maximum van 100 km/u. De gemiddelde trajectsnelheid kwam uit op 175 km/u. In overleg met de officier van justitie moest de bestuurder 600 euro betalen voordat hij verder mocht rijden.

Geen parkeerschijf in blauwe zone

IJSSELSTEIN Op zaterdag 25 september werd in de binnenstad toezicht gehouden op de naleving van het parkeren in de blauwe zone. Achter de ruitenwissers van de voertuigen die fout geparkeerd stonden, werden waarschuwingsbriefjes achtergelaten.

In totaal werden 256 voertuigen gecontroleerd. Hieruit bleek dat 74 voertuigen waren voorzien van een vergunning, 134 bestuurders hadden de parkeerschijf aangebracht, 30 bestuurders hadden geen parkeerschijf achter de voorruit geplaatst, 10 bestuurders hadden niet de juiste tijd ingesteld en 6 bestuurders hadden hun voertuig buiten de vakken geparkeerd.