Politie Limburg-Noord

Aanhouding van zowel vader als zoon met behulp van pepperspray
Datum: 26-09-2004
Tijd bericht: 11:30
Plaats: Helden
Twee verschillende politiepatrouilles hebben in de nacht van zaterdag op zondag op het Mariaplein eerst een 20-jarige man uit Lottum en even later zijn 43-jarige vader aangehouden.

De 20-jarige man werd aangehouden, toen hij twee agenten bedreigde en beledigde. De agenten spraken de man aan bij een discotheek aan het Mariaplein, toen hij zich schuldig maakte aan wildplassen. De man deed meteen een poging de agenten te slaan en beledigde en bedreigde hen. Daarop is de man aangehouden. Hij verzette zich zo hevig, dat de agenten pepperspray moesten gebruiken om hem onder controle te krijgen. Ze voerden hem uiteindelijk geboeid af.

Later in de nacht was er opnieuw een opstootje op het Mariaplein. De politie hield daar een 43-jarige man uit Lottum aan die een 19-jarige man uit Helden in zijn gezicht had geslagen. De man verzette zich bij zijn aanhouding en bedreigde de dienstdoende agenten, die daarop met pepperspray de man onder controle moesten krijgen. Later bleek dat de man zich kwaad had gemaakt over de aanhouding eerder die nacht van zijn zoon. Beide mannen waren onder invloed van alcohol.