Politie Friesland

Politieberichten 25/9 13.00 uur t/m 26/9 13.00 uur

Fryslân 26-09-2004 - Voor informatie kunt u tijdens kantoordagen van 07.00 t/m 16.00 uur contact opnemen met Bureau Communicatie via telefoonnummer 0900-8844.

Sneek: winkeldiefstal

Op zaterdag om 11.30 uur heeft er een winkeldiefstal plaatsgevonden in een winkel aan de Wijde Burgstraat. Een 20-jarige inwoonster uit Bolsward wilde twee paar laarzen meenemen zonder te betalen. Verder bleek dat de vrouw eerder op de ochtend bij een winkel aan de Leeuwenburg een pop en masker te hebben gestolen. De politie heeft de verdachte aangehouden voor winkeldiefstal.

Heerenveen: beroving, aanhouding verdachten

Op zaterdag om 13.20 uur is een 90-jarige inwoonster uit Heerenveen overvallen. De vrouw werd door twee jongens aangesproken die de weg vroegen naar het politiebureau. Op het moment dat de ene jongen de vraag stelde, pakte de andere jongen de beurs van de vrouw uit haar fietstas. Een oplettende getuige kon één van beide verdachten in de kraag vatten. De andere verdachte zag kans te ontkomen. Hierna werd de politie gebeld en is een van de verdachten aangehouden voor straatroof. Later op de dag heeft de politie de andere verdachte ook kunnen aanhouden. Het betreft twee minderjarige verdachten uit Heerenveen en Wolvega.

Wijnjewoude: verkeersovertredingen

Op zaterdagmiddag hield de politie toezicht op de kruising Merkebuorren en Opperhaudmare. In verband met werkzaamheden is de kruising afgesloten. De politie heeft 9 automobilisten een bekeuring gegeven omdat zij de kruising wel overstaken. Deze automobilisten omzeilden de geplaatste hekken door de verkeersheuvels aan de verkeerde zijde te passeren. Dit leverde gevaar op voor de wegwerkers die in hun werk belemmerd werden.

Sneek: bezit softdrugs, aanhouding verdachten

Op zaterdag om 22.30 uur zag de politie een 22-jarige automobilist uit Grou in een geparkeerde auto op het Veemarktterrein. De automobilist had de binnenverlichting aan en was een joint aan het draaien. Bij het zien van de politie legde de man het snel weg. De politie trof in de auto vier zakjes wiet aan. De verdachte is aangehouden en meegenomen naar het politiebureau.

Dokkum: belediging

Op zondag om 04.30 uur heeft de politie op de Oranjewal een 21-jarige inwoner uit de gemeente Dantumadeel aangehouden. De verdachte schold surveillerende politieambtenaren uit. Hij is meegenomen naar het politiebureau, na verhoor is hij weer in vrijheid gesteld.

Sneek: bedreiging, aanhouding verdachte

Op zondag om 05.15 uur kreeg de politie een melding van twee mannen die op de Singel ruzie met elkaar maakten. De politie arriveerde en heeft een 23-jarige verdachte uit Sneek aangehouden voor mishandeling en bedreiging. De 23-jarige verdachte had een 21-jarige aangever uit Sneek bedreigd met een houten stok en hem geprobeerd met de stok te slaan. Dit was mislukt omdat de aangever wegvluchtte. De ruzie moet gezocht worden in de relationele sfeer.

Wyns: diefstal boot, aanhouding verdachten

Op zaterdag om 10.00 uur kreeg de politie een melding van verdacht gedrag bij boten aan de Nummer in Wyns. Bij de boten trof de politie een 25-jarige inwoner uit Leeuwarden aan die verklaarde op zoek te zijn naar bootjes en dat hij alleen was. Getuigen gaven echter aan dat de man samen met een jongen in een auto was aangekomen en dat de jongen er met een bootje vandoor was gegaan. De 25-jarige verdachte ging er ondertussen met grote haast met zijn auto en trailer vandoor. De politie zette de achtervolging in en kon de verdachte in Lekkum bij Leeuwarden aanhouden. In de auto trof de politie een betonschaar, een beitel, een glassnijder en een bordje te koop aan. De auto en de trailer zijn in beslag genomen. De verdachte is meegenomen naar het politiebureau voor verhoor. Nadat de verdachte was ingesloten, ging zijn mobiele telefoon. Hij werd gebeld door de andere verdachte die er in het bootje vandoor was gegaan. Hierop bekende de 25-jarige verdachte dat hij van de jongen een gestolen boot zou kopen en dat ze daar mee bezig geweest waren toen de politie hen betrapte. De politie heeft de jongen, een minderjarige verdachte, in zijn woning in Leeuwarden aangehouden. Hij bekende een bootje en twee
buitenboordmotoren in Stiens te hebben gestolen. De politie vond de gestolen goederen in de Miedumervaart terug. De gestolen goederen zullen aan de rechtmatige eigenaren teruggeven worden.

Fryslân: verzamelmutatie rijden onder invloed

Achtereenvolgens plaats, datum, tijd, personalia, promillage en eventuele bijzonderheden.

* Wolvega, van Harenstraat, zaterdag 23.00 uur, 35-jarige automobilist uit Wolvega, verdachte wenste niet mee te werken aan blaastest en ook weigerde hij de bloedproef. Politie vorderde daarom het rijbewijs in. De verdachte ging ondanks het rijverbod weer autorijden waarop hij door de politie is aangehouden.
* Twijzelerheide, Wylgewei, zondag 01.30 uur, 23-jarige automobilist uit Noardburgum, 295 ugl.

* Harkema, Reitsmastrjitte, zondag 01.00 uur, 38-jarige automobilist uit Wijnjewoude, 665 ugl, invordering rijbewijs.

* Sneek, Westersingel, zondag 03.10 uur, 20-jarige automobilist uit Sneek, 420 ugl.

* Bolsward, Snekerweg, zondag om 03.15 uur, 38-jarige automobilist uit Bolsward, 250 ugl.

* Bolsward, Snekerweg, zondag om 03.50 uur, 22-jarige automobilist uit de gemeente Wunseradiel, 555 ugl.

* Leeuwarden, Harlingerstraatweg, zondag 04.10 uur, 35-jarige automobilist uit Bakkeveen, 505 ugl.

* Nieuwehorne, Buitenweg, zondag 04.10 uur, 21-jarige automobilist uit Nij Beets, 505 ugl.

* Balk, Westein, zondag 04.10 uur, minderjarige automobilist uit Nijemirdum, 295 ugl, er zal proces-verbaal worden opgemaakt.
* Berlikum, Bitgumerdyk, zondag 04.15 uur, 23-jarige automobilist uit de gemeente Leeuwarderadeel, 280 ugl.

* Hurdegaryp, Rijksstraatweg, zondag om 04.30 uur, 24-jarige automobilist uit Leeuwarden, 445 ugl, de automobilist bleek niet in het bezit te zijn van een rijbewijs.

* Oosterwolde, Snellingerdyk, zondag om 04.30 uur, 20-jarige automobilist uit Donkerbroek, 315 ugl.

* Nieuwehorne, Schoterlandse weg, zondag om 05.30 uur, 25-jarige automobilist uit Heerenveen, 435 ugl.

* Bolsward, Snekerstraat, zondag om 06.00 uur, 24-jarige automobilist uit Bolsward, 645 ugl, invordering rijbewijs.
* Sint Annaparochie, Oudebildtdijk, zondag 07.00 uur, 21-jarige automobilist uit de gemeente Franekerdeel, 425 ugl, de automobilist had een aanrijding veroorzaakt, geen gewonden.
* Oosterwolde, Jan Frankensingel, zondag 08.45 uur, 26-jarige automobilist uit Oosterwolde, 560 ugl, de automobilist was met zijn auto tegen een paal gereden.

* Jirnsum, Terprane, zondag 09.50 uur, 20-jarige automobilist uit de gemeente Sneek, 470 ugl, de automobilist kwam met zijn auto in de sloot terecht nadat hij de macht over het stuur was kwijtgeraakt, hij raakte niet gewond.