Politie Rotterdam Rijnmond

Uitgave zondag 26 september 2004

* ACTIEDAG IJSSELMONDSE BUURTZORGDAG
ROTTERDAM - Politiepersoneel van de wijkteams Beverwaard & Oud IJsselmonde, Lombardijen en IJsselmonde hield zaterdagmiddag en
-avond samen met personeel van Stadstoezicht onder meer op de Reyerdijk en Spinozaweg een actiedag, in het kader van IJsselmondse Buurtzorgdag. Tussen twee en tien uur werden bromfietsen en horecagelegenheden gecontroleerd en werd toezicht gehouden bij winkelcentra. Daarnaast werden folders uitgedeeld bij diverse parkeerplaatsen om automobilisten te attenderen op het niet achterlaten van goederen in de auto en het goed afsluiten van het voertuig. Tijdens de bromfietscontroles werden in totaal 25 bekeuringen uitgeschreven voor onder meer te veel vermogen, geen bromfietscertificaat en het niet dragen van de helm. Er werden 18 processen-verbaal opgemaakt aan automobilisten voor het niet dragen van de autogordel, het niet kunnen tonen van het kenteken dan wel rijbewijs en het verkeerd voorsorteren. Tevens kregen vier autobestuurders een bekeuring, omdat zij met een slok te veel op achter het stuur zaten.
Er werden 34 horecagelegenheden gecontroleerd, waarbij zeven waarschuwingen werden uitgedeeld, wegens het niet aanwezig zijn van de exploitant. Één horecagelegenheid werd gesloten, omdat er geen exploitatievergunning was. Daarnaast werden openstaande boetes geïnd bij gesignaleerde personen, ad. 6.197,17 euro.


* ACTIE PREVENTIEF FOUILLEREN IN OUDE NOORDEN

ROTTERDAM - Politiepersoneel van het district De Noordhoek hield tussen zaterdagavond zes uur en zondagmorgen twee uur een actie preventief fouilleren in het door de burgemeester aangewezen veiligheidsrisicogebied Oude Noorden. Er werden 243 personen op straat gefouilleerd en 106 auto's gecontroleerd. In totaal werden vier personen aangehouden, allen op grond van de Wet Wapens en Munitie. In beslag genomen werden vier steek- en één slagwapen.


* AUTODIEF AANGEHOUDEN NA ACHTERVOLGING
ROTTERDAM - Politiepersoneel hield zaterdagmiddag omstreeks vier uur op de Putselaan een auto, die werd bestuurd door een 33-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats, staande. Politiemensen zagen kort daarvoor de auto rijden op de Rijksweg A15. Uit onderzoek bleek dat de auto was gestolen waarop vervolgens een stopteken werd gegeven, waaraan de verdachte niet voldeed. Hierop ontstond een achtervolging richting de Wielewaalstraat waarbij de 33-jarige man tegen enkele geparkeerd staande auto's aanreed. Op de Putselaan werd de auto even later klemgereden. De verdachte werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau en voor nader verhoor ingesloten.


* ZESTIENJARIGE VOETBALLER RAAKT BUITEN BEWUSTZIJN TIJDENS

HANDGEMEEN
ROTTERDAM - Zaterdagmiddag omstreeks half één raakte op een voetbalveld aan de Oldegaarde een zestienjarige jongen uit Schiedam tijdelijk buiten bewustzijn, nadat hij klappen had opgelopen. Tijdens een voetbalwedstrijd ontstond tussen enkele spelers van beide partijen een handgemeen. Toen de jongen tussen beide wilde komen, kwam hij ten val en werd hij onder meer tegen zijn hoofd geschopt. Als gevolg van de mishandeling raakte het slachtoffer enkele minuten buiten bewustzijn en liep hij een hersenschudding op. De politie van het district Zuid stelt een nader onderzoek in.


* VIJF GEWONDEN BIJ VERKEERSONGEVAL
BARENDRECHT - Zondagmorgen omstreeks kwart voor vijf vond op de oostbaan van de A29 een verkeersongeval plaats, waarbij vier personenauto's waren betrokken. Er raakten vijf personen gewond. Een 30-jarige automobilist uit Hellevoetsluis raakte de macht over het stuur kwijt en kwam in de berm tot stilstand. Een achterliggende 22-jarige man uit Sommelsdijk probeerde een aanrijding te voorkomen, maar kwam met zijn auto in de slip en botste tegen de auto van de 30-jarige man, waarna de auto tot stilstand kwam in de berm. Een 29-jarige autobestuurder uit Hellevoetsluis schrok van de aanrijding, waarna hij een stuurcorrectie maakte maar ook met zijn auto in de berm reed. Een 23-jarige automobilist uit Hellevoetsluis bemerkte het verkeersongeval te laat op. Ondanks dat de man nog krachtig remde, reed hij tegen de auto van de 22-jarige man uit Sommelsdijk. Als gevolg van het verkeersongeval liep de 22-jarige man thoraxletsel op. Zijn twee mannelijke medepassagiers, 22 en 25 jaar en afkomstig uit Hellevoetsluis, raakten ook gewond. De drie slachtoffers, alsmede de 23-jarige autobestuurder werden door personeel van de GGD respectievelijk vervoerd naar het Erasmus Medisch Centrum, MCRZ, Zuiderziekenhuis en Ikaziaziekenhuis in Rotterdam. De 23-jarige man uit Hellevoetsluis, die gezichtsletsel opliep, werd ter plaatse behandeld.


* MAN MET HAMER MISHANDELD
ROTTERDAM - Zaterdagavond omstreeks tien uur raakte tijdens een mishandeling in een woning in de Belgischestraat een 57-jarige man uit Rotterdam gewond. Een onbekende man was de woning binnengedrongen, nadat hij bij de bewoner had aangebeld. Plotseling werd het slachtoffer diverse malen met een hamer geslagen, waarna de verdachte de woning verliet. De 57-jarige Rotterdammer, die onder meer gezichtsletsel opliep, werd door personeel van de AmbulanceZorg Rotterdam-Rijnmond vervoerd naar het Erasmus Medisch Centrum. De recherche van het district Rotterdam-West stelt een nader onderzoek in.


* POGING BEROVING ONDER BEDREIGING VAN VUURWAPENS

ROTTERDAM - Zondagmorgen omstreeks vier uur probeerden twee mannen in de Zwart Janstraat een 22-jarige man uit Rotterdam te beroven van zijn geld. Het slachtoffer werd benaderd door één van de verdachten. Onder bedreiging van een vuurwapen werd de Rotterdammer gesommeerd geld af te geven. Toen de man aangaf geen geld op zak te hebben, kwam de tweede verdachte en richtte een vuurwapen op hem. Toen het slachtoffer wederom aangaf geen geld bij zich te hebben, stapte het tweetal in een gereedstaande auto en reden in onbekende richting weg.


* BELG MET LEGE HANDEN NA INTERNETOPLICHTING

ROTTERDAM - Zaterdagmorgen deed een 26-jarige man uit België aangifte van oplichting via internet, waardoor hij 750 euro armer werd. De In Ukkel wonende man had contact gelegd voor de aankoop van vijf Playstations en had in de Spiegelnisserstraat afgesproken. Daar werd hij aangesproken door een man aan wie hij de zevenhonderdvijfig euro gaf om de Playstations voor hem op te halen. Toen de verdachte wel erg lang wegbleef had de Belg in de gaten dat hij was opgelicht en liep naar een politiebureau om aangifte te doen.


* AUTOMOBILIST VERONGELUKT
ROTTERDAM - Zaterdagmiddag omstreeks vier uur kwam bij een kettingbotsing op de Bergweg, waarbij drie auto's waren betrokken, een 74-jarige automobilist uit Capelle aan den IJssel om het leven. De man werd door personeel van de AmbulanceZorg Rotterdam-Rijnmon gereanimeerd, waarna hij werd vervoerd naar het Erasmus Medisch Centrum. Daar overleed het slachtoffer even later aan zijn verwonding. Als gevolg van de aanrijding werd de Bergweg voor het verkeer afgesloten. De Technische Ongevallen Dienst stelt een onderzoek naar de nader toedracht van het verkeersongeval in.


* SNELHEIDSCONTROLES
ROTTERDAM - Personeel van de Verkeerspolitie (bureau Verkeerstoezicht) hield zaterdagavond, naar aanleiding van klachten over te hoog gereden snelheden, op het Weena en Coolsingel snelheidscontroles.
Op het Weena reden tussen half zeven en kwart over acht 59 van de in totaal 565 passerende automobilisten harder dan '50'. Hoogst gemeten snelheid bedroeg 88 km/uur.
Op de Coolsingel lapten tussen half tien en half elf zeven van de in totaal 314 gecontroleerde autobestuurders de 50km-limiet aan hun laars. Hoogst gemeten snelheide bedroeg 70km/uur. Tussen elf en één uur werd wederom gecontroleerd op het Weena. Van de 678 passerende automobilisten overschreden 84 de 50 km-limiet. Hoogst gemeten overtreding bedroeg 92 km/uur.