Politie Limburg-Noord

Meer berovingen door wisseltruc
Datum: 26-09-2004
Tijd bericht: 13:33
Plaats: Weert
De politie is op zoek naar een onbekende man, die vrijdagochtend tot tweemaal toe mensen heeft beroofd van hun geld door een listige wisseltruc. De man vroeg op de Emmasingel aan een 78-jarige man uit Weert om een euro te wisselen. Tijdens het wisselen deed de man een greep in de beurs, zogenaamd om te helpen zoeken naar passende muntjes. Het slachtoffer ontdekte even later dat hij enkele tientallen euro's miste.

Diezelfde ochtend, ongeveer een uur later, om half twaalf, werd op dezelfde manier ook een 75-jarige man uit Tungelroy ruim 500 euro afhandig gemaakt op de parkeerplaats van de Lindanusstraat in Nederweert (zie laatste persbericht van vrijdagmiddag).

De politie vermoedt dat dezelfde man op woensdag 22 september een poging heeft gedaan een 70-jarige invalide man uit Weert te beroven. Dat gebeurde op de Wilheminasingel rond kwart over elf 's ochtends. Dit keer wilde hij twee euro wisselen voor de parkeermeter. De man uit Weert die hem ten dienste wilde zijn, lette echter goed op, waardoor de truc mislukte. Hij heeft hiervan aangifte gedaan bij de politie.

De politie is op zoek naar een blanke man tussen de 35 en 40 jaar, 1.75 tot 1.80 lang, met donker haar. Hij zou van Marokkaanse afkomst kunnen zijn. Hij praatte slecht Nederlands. Hij gedroeg zich als een nette heer. Hij droeg een halflange beige jas en een donkere broek. De politie van Weert waarschuwt voor de man met de wisseltruc en roept getuigen met meer informatie zich te melden bij de politie via 0900-8844 (lokaal tarief).