Politie Gelderland-Midden

Nijkerk-vier gewonden bij aanrijding Putterstraatweg
Publicatiedatum: 26-09-2004

Vier gewonden en twee auto's vermoedelijk total-loss. Die balans maakte de politie zaterdagavond op na een frontale aanrijding tussen twee auto's op de Putterstraatweg in Nijkerk. Het verkeersongeval gebeurde rond half acht, toen een 20-jarige vrouw uit Putten komende uit de richting Nijkerk bij het nemen van een bocht in de weg de macht over het stuur verloor. De auto begon vervolgens te slippen en kwam achterstevoren op de verkeerde weghelft terecht. Een 18-jarige automobilist uit Nijkerk, die uit tegenovergestelde richting aan kwam rijden, botste vervolgens frontaal op de auto van de Puttense. Zowel de Puttense als de Nijkerker liepen verwondingen op. Daarbij liepen ook twee inzittenden uit de auto van de Nijkerker, twee Nijkerkers van 18 en 25 jaar, verwondingen op. Alle slachtoffers werden overgebracht naar het Meander-ziekenhuis in Amersfoort. Het letsel dat bij de aanrijding was ontstaan varieerde van een botbreuk tot snijwonden. Over het lot van de slachtoffers is op dit moment niets nader bekend. Over de precieze oorzaak van het ongeval is evenmin iets bekend. De toedracht wordt nog nader door de politie onderzocht.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Wageningen - trio opgepakt na inbraak in winkel
Publicatiedatum: 26-09-2004

Een 22-jarige Edenaar en twee 16-jarige Wageningers zijn in de nacht van zaterdag op zondag door de Wageningse politie aangehouden op verdenking van het plegen van een inbraak. Surveillerende agenten hoorden rond één uur 's nachts glasgerinkel op de Schaepmansstraat. Kort na aankomst vertelden omstanders dat er door drie knapen zou zijn ingebroken. Een van de verdachten, de 22-jarige Edenaar, was door een getuige zelf in de kraag gevat en werd aan de agenten overgedragen. De andere twee konden na een zoektocht van de agenten worden aangehouden in een struikgewas aan de Troelstraweg. Het verdachte trio is voor nader onderzoek ingesloten. Van het bewuste winkelpand bleek een etalageruit te zijn vernield. Een politiehond trof later in het struikgewas waar de beide Wageningers waren aangehouden enkele flessen drank aan. Vermoedelijk waren die bij de inbraak buitgemaakt.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Ede - tasjesroven: getuigen gezocht

Publicatiedatum: 26-09-2004

De politie is op zoek naar getuigen van twee tasjesroven in de wijk Veldhuizen in Ede. Afgelopen vrijdagmiddag werd een 78-jarige Edese tussen haar woning en het winkelcentrum Bellestein haar tas met portemonnee afhandig gemaakt. Dat zou rond vijf uur gebeurd zijn op de Valkestein, toen het slachtoffer over straat fietste. Twee jonge knapen van ongeveer 15 jaar zouden kans gezien hebben de tas van het slachtoffer uit een fietsmand te grissen. Beide knapen zouden er vervolgens vandoor zijn gegaan richting Weerdestein. De tas van de vrouw werd later nog aangetroffen met boodschappen en portemonnee, alleen het geld bleek te zijn verdwenen. Zaterdagmiddag rond half drie overkwam een 69-jarige vrouw uit Ede hetzelfde. De vrouw werd op de Heijendaal bestolen van haar tas door twee jonge knapen, die kans gezien hadden haar tas uit een fietstas te grissen. Gewaarschuwde agenten hebben nog vergeefs een onderzoek ingesteld. In beide gevallen bleven de slachtoffers ongedeerd. De politie stelt een onderzoek in en roept getuigen van beide voorvallen op te reageren via 0900-8844. Maar men kan ook met informatie terecht in het politiebureau aan de Breelaan.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Ede - Edenaar opgepakt na bestelen werkgever

Publicatiedatum: 26-09-2004

Een 18-jarige Edenaar is vrijdagavond in zijn woonplaats aangehouden door de politie wegens diefstal of verduistering in dienstbetrekking. De Edenaar, werkzaam in een supermarkt in zijn woonplaats, zou zijn werkgever hebben bestolen door rookwaren uit de zaak achterover te drukken. Na een eerdere diefstal had de bedrijfsleider van de zaak een onderzoek ingesteld, waarbij de verdenking op het eigen personeel kwam te liggen. Vervolgens werd er een val opgezet. Daarbij viel de 18-jarige Edenaar door de mand toen hij de buit, die hij buiten de zaak zou hebben klaargezet, kwam ophalen. Een 20-jarige man uit Ederveen, die de Edenaar behulpzaam zou zijn geweest, werd eveneens aangehouden. Beide mannen hadden tegenover de werkgever van de Edenaar al toegegeven de rookwaren uit de zaak te hebben meegenomen. Het duo is voor verder onderzoek ingesloten.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Wageningen - Wageningers opgepakt na vechtpartij
Publicatiedatum: 26-09-2004

Twee Wageningers van 31 en 43 jaar zijn in de nacht van zaterdag op zondag door de politie in hun woonplaats aangehouden wegens mishandeling en openlijke geweldpleging. Het duo wordt ervan verdacht een 36-jarige vrouw uit Renkum en een 43-jarige man uit het Friese Wûnseradiel te hebben mishandeld. Dat zou gebeurd zijn bij een vechtpartij in een horecazaak aan de Kapelstraat in Wageningen. Wat daarvan de aanleiding is geweest is nog onduidelijk en wordt nader onderzocht. De beide slachtoffers raakten op het eerste gezicht niet ernstig gewond maar deden wel aangifte. De beide verdachten konden mede op aanwijzen van omstanders worden aangehouden en zijn voor verder onderzoek ingesloten.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Ede - vrouw (88) met rollator aangereden en gewond
Publicatiedatum: 26-09-2004

Een 88-jarige vrouw uit Ede is zaterdagmiddag gewond geraakt nadat ze op de Posthoornstraat in haar woonplaats was aangereden door een auto. Het slachtoffer liep rond half één met haar rollator over de Posthoornstraat. Op dat moment zou een auto, bestuurd door een 69-jarige vrouw en plaatsgenoot van het slachtoffer, plotseling vanuit een parkeerplaats achteruit zijn gereden. De 88-jarige werd daarbij geraakt en kwam gewond op straat te liggen. Het slachtoffer is per ambulance overgebracht naar het Ziekenhuis De Gelderse Vallei, waar zij behandeld werd aan een hoofdwond. De Edese kon hierop na behandeling weer naar huis. De 69-jarige automobiliste had tegenover de politie verklaard de 88-jarige vrouw niet te hebben opgemerkt.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---