Persberichten regio Brabant-Noord 26 september

's-Hertogenbosch 26-09-2004

District Den Bosch

BELETTEN VAN EEN AANHOUDING

s-Hertogenbosch De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag een 43-jarige inwoner van Best en een 32-jarige vrouw uit Best aangehouden op de Triniteitstraat in s-Hertogenbosch. De twee bemoeiden zich met de aanhouding van een 36-jarige inwoner van Boxtel. Die laatste was betrapt op het rijden onder invloed. De drie zijn ingesloten en de volgende dag met een proces-verbaal huiswaarts gestuurd. De man uit Boxtel moest tevens zijn rijbewijs inleveren en hij kreeg een rijverbod. Op het bureau werd bij de man een zakmes aangetroffen. Dit is inbeslaggenomen.

TE VEEL GEDRONKEN

s-Hertogenbosch Een 52-jarige Bosschenaar is zaterdagavond aangehouden op de Nieuwstraat in zijn woonplaats. De man lag op straat te slapen. Hij bleek te veel gedronken te hebben. De man is ter ontnuchtering ingesloten.

OPENLIJKE GEWELDPLEGING

s-Hertogenbosch De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag vijf Bosschenaren, 16, 17, 17, 18 en 18 jaar oud aangehouden in de Verwersstraat in hun woonplaats. De vijf hadden even daarvoor problemen veroorzaakt in een horecagelegenheid in die straat. Ze hadden daarbij een onbekend gebleven slachtoffer zonder reden geslagen en geschopt en zijn bril vernield. Dit was door een medewerker van de horecagelegenheid gezien. De verdachten werden ingesloten.

SLAPEN IN EEN PORTIEK

s-Hertogenbosch Een 38-jarige man uit Vught is in de nacht van zaterdag op zondag aangehouden in de Zusters van Orthenpoort in s-Hertogenbosch. De man lag in de portiek van een woning te slapen. Onderzoek wees uit dat de man nog een boete van 426 open had staan. Omdat hij die niet kon betalen is hij ingesloten.

TE DIEP IN HET GLAASJE

s-Hertogenbosch Op de Eendenkooi in s-Hertogenbosch betrapte de politie zaterdagavond een 20-jarige automobilist uit Vlijmen. Hij had te diep in het glaasje gekeken. De man kreeg een rijverbod en een proces-verbaal.

Op de Oude Vlijmenseweg in s-Hertogenbosch betrapte de politie in de nacht van zaterdag op zondag een 46-jarige automobiliste uit Kaatsheuvel. De vrouw viel op omdat zij zonder verlichting reed. Controle wees uit dat ze te veel gedronken had. In haar auto werd tevens een busje peperspray aangetroffen. De peperspray is inbeslaggenomen en tegen de vrouw is proces-verbaal opgemaakt. Tevens kreeg zij een rijverbod.

MAN VLIEGT UIT DE BOCHT

Empel De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag een 46-jarige automobilist uit Vlissingen aangehouden op de A2 ter hoogte van knooppunt Empel. De man zat op de vangrail naast de snelweg en bekende te veel gedronken te hebben. Hij was zojuist met zijn auto uit de bocht gevlogen. Hij raakte daarbij niet gewond. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

VALSE NAAM

s-Hertogenbosch De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag een 16-jarige inwoner van Vlijmen aangehouden op de Markt in s-Hertogenbosch. De jongen was betrokken geweest bij een opstootje. Toen agenten zijn gegevens wilden noteren, gaf de jongen tot tweemaal toe een valse naam op. Daarop werd hij aangehouden. Hij is later die nacht naar huis gestuurd met een bon.

BROMFIETSER RAAKT GEWOND

s-Hertogenbosch Een 17-jarige Bossche bromfietser is zaterdagmiddag gewond geraakt bij een aanrijding op de Rompertsebaan in zijn woonplaats. De jongen zag te laat dat een aantal autos op de Rompertsebaan stilstonden. Hij reed tegen de auto van een 24-jarige Bossche en kwam ten val. Hij is door de ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.

VROUW RIJDT TEGEN GEVEL EN VLIEGT UIT DE BOCHT

Vlijmen Een 42-jarige automobiliste uit Vlijmen is in de nacht van zaterdag op zondag gewond geraakt toen zij op de A59 ter hoogte van Vlijmen uit de bocht vloog en tegen een lantarenpaal reed. De vrouw was even daarvoor tegen de gevel van een woning aan de Peperstraat in s-Hertogenbosch gereden en weggereden. Ze is door de ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. De politie vermoedt dat de vrouw gedronken had. Een bloedproef moet dit uitwijzen.

District Aa en Dommel

FIETSENDIEVEN OP HETERDAAD BETRAPT

Sint Oedenrode
Door oplettende getuigen heeft de politie zaterdagmiddag twee fietsendieven aan kunnen houden. De getuigen hadden gezien dat de twee mannen zojuist vanaf de Markt in Sint Oedenrode een fiets hadden weggenomen. Zij belden de politie en konden een duidelijk signalement geven. De verdachten werden op de Schijndelseweg aangehouden. Ze zijn voor verder onderzoek inverzekeringgesteld.

TE DIEP IN HET GLAASJE

Sint Oedenrode
Een 31-jarige inwoner van Dongen is zaterdagavond op de Liempdseweg in Sint Oedenrode betrapt. Hij had te diep in het glaasje gekeken. Hij moest zijn rijbewijs inleveren, kreeg een rijverbod en een proces-verbaal.

Boxtel
Een 40-jarige bromfietser uit Valkenswaard werd die avond op de Eindhovenseweg in Boxtel betrapt op het rijden onder invloed. Ook hij kreeg een rijverbod en een proces-verbaal.

DRONKEN BESTUURDER RAAKT VAN DE WEG

Berlicum
Een 26-jarige automobilist uit Loosbroek is in de nacht van zaterdag op zondag aangehouden op de Werststeeg in Berlicum. De man was met zijn auto van de weggeraakt, had een lantarenpaal uit de grond gereden en was met zijn auto tegen een boom tot stilstand gekomen. Controle wees uit dat hij te veel gedronken had. Hij kreeg een rijverbod en een proces-verbaal.

BELEDIGING

Boxtel
Op de Markt in Boxtel vond een 30-jarige inwoner van die plaats het in de nacht van zaterdag op zondag nodig agenten te beledigen. Hij werd aangehouden en later die nacht met een proces-verbaal naar huis gestuurd.

VROUW GEWOND BIJ KOP-STAART BOTSING

Boxtel Een 31-jarige Boxtelse is zaterdagmiddag gewond geraakt bij een kop-staart botsing op de Baandervrouwenlaan in Boxtel. Een 30-jarige Boxtelse automobiliste merkte te laat op dat er voor haar op de Baandervrouwenlaan enkele autos stilstonden. Ze kon niet meer op tijd remmen en reed tegen de auto van het 31-jarige slachtoffer aan. Zij is met nekklachten overgebracht naar het ziekenhuis.

District De Leijgraaf

TE VEEL GEDRONKEN

Schaijk
Een 21-jarige automobilist uit Eindhoven is in de nacht van zaterdag op zondag betrapt op het rijden onder invloed op de A50 ter hoogte van Schaijk. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt en hij kreeg een rijverbod.

MAN VERNIELT RUITENWISSER POLITIEAUTO

Zeeland
De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag een 17-jarige inwoner van Boxtel aangehouden op de Kerkstraat in Zeeland. De jongen had even daarvoor de ruitenwisser van een politieauto omgebogen. Hij werd later die nacht met een proces-verbaal huiswaarts gestuurd.

VROUW BREEKT HEUP

Uden Een 82-jarige Udense heeft zaterdagmiddag haar heup gebroken bij een aanrijding. De vrouw stak het Piusplein over met haar rollator. Een 25-jarige Udense automobiliste die bezig was uit een parkeervak te rijden, zag de vrouw over het hoofd. Het slachtoffer kwam ten val en brak haar heup. Ze is met de ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.

District Maasland

MAN BELEDIGT AGENT

Oss
De politie heeft zaterdagavond een 57-jarige inwoner van Oss aangehouden op de Zaltbommelseweg in zijn woonplaats. De politie kwam ter plaatse omdat ze een melding van overlast gekregen had, die de man veroorzaakte. Toen een agent de man er op aansprak, beledigde de verdachte de agent. Daarop werd hij aangehouden. Later die nacht is hij huiswaarts gestuurd met een proces-verbaal.

TE DIEP IN HET GLAASJE

Oss
Een 35-jarige automobilist uit Schaijk is in de nacht van zaterdag op zondag aangehouden op de A59 bij Oss. De man had te veel gedronken. Hij kreeg een rijverbod en een proces-verbaal. Op de Verdistraat betrapte de politie die nacht een 20-jarige Ossenaar op het rijden onder invloed. Ook hij kreeg een proces-verbaal en een rijverbod. Op de Vijversingel viel die nacht een 23-jarige automobilist door de mand. Ook hij kreeg een proces-verbaal en een rijverbod.

POOL RAAKT GEWOND

Nistelrode Een 21-jarige man met de Poolse nationaliteit is zaterdagavond gewond geraakt bij een frontale aanrijding met een tractor op de Jonkerstraat in Nistelrode. Het slachtoffer kwam uit de richting van de Loosbroekseweg. De tractor, bestuurt door een 17-jarige inwoner van Loosbroek kwam hem tegemoet. Vermoedelijk is de Pool tegen de voorkant van de tractor gereden. Zowel de bus van het slachtoffer als de tractor raakte in de sloot. De Poolse man is door een ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. De bestuurder van de tractor raakte niet gewond.

District Land van Cuijk

AANGEHOUDEN VOOR VERNIELING

Beugen
De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag een 17-jarige inwoner van Gennep aangehouden op de Boxmeerseweg in Beugen. Getuigen belden de politie omdat zij hadden gezien dat een groepje jongeren een schakelkast aan de Beugenseweg vernield hadden. Even verderop zag de politie vijf jongeren fietsen. Bij het zien van de politie vluchtte één van hen, de later aangehouden verdachte, weg. Hij kon echter achterhaald worden. Zijn schoenspoor stond duidelijk op de schakelkast. Daarop werd hij aangehouden. De politie vermoedt dat een aantal anderen uit het groepje ook meegdaan hebben aan de vernieling. Hun identiteit is bekend en zij zullen nog nader worden gehoord.

BROMFIETSER KIJKT TE DIEP IN HET GLAASJE

Beers
Een 16-jarige bromfietser uit Gassel is in de nacht van zaterdag op zondag betrapt op het rijden onder invloed. Hij kreeg een rijverbod en een proces-verbaal. De controle was op de Millseweg in Beers.

RIJBWIJS KWIJT

Boxmeer
De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag het rijbewijs van een 41-jarige automobilist uit Sint Anthonis ingevorderd. De man reed van links naar rechts over de Floralaan in Boxmeer. Controles wees uit dat hij te veel gedronken had. Naast het inleveren van zijn rijbewijs, kreeg hij een rijverbod en een proces-verbaal.

MANNEN GEWOND BIJ AANRIJDING

Boxmeer Bij een aanrijding op de A73 ter hoogte van Boxmeer zijn in de nacht van zaterdag op zondag vijf inwoners van Elsendorp, in de leeftijd van 22 tot 32 jaar oud, gewond geraakt. Zij zaten allen in een auto die vermoedelijk in de berm terecht was gekomen. Daarna was de auto over de kop geslagen en tegen een praatpaal aan gereden. De slachtoffers zijn overgebracht naar het ziekenhuis.