Politie Gelderland-Midden

Huissen; Jongens bestolen na bedreiging

Publicatiedatum: 26-09-2004

Een 17- en een 18-jarige jongen uit Bemmel zijn zaterdagavond 25 september rond 22.10 uur in Huissen het slachtoffer geworden van een diefstal. Daarbij zijn de jongens ernstig bedreigd. Het 18-jarige slachtoffer geeft zelfs aan dat hij een wapen gezien zou hebben. Uiteindelijk zijn beide slachtoffers hun GSM telefoon, een geldbedrag en nog enkele persoonlijke bezittingen kwijt geraakt.

De diefstal speelde zich af op de Huismanstraat in Huissen, iets voorbij het aldaar gevestigde politiebureau. Daar werden de twee tegen gehouden door drie mannen, waarvan twee - aldus de slachtoffers - een uitgesproken donkere huidskleur hebben en een derde een getint uiterlijk. De mannen eisen geld en bedreigen de jongens met geweld als zij hun geld niet zouden afstaan.

Getuigen
De politie roept getuigen op zich bij haar te melden. Dat kunnen mensen zijn die weten wie voor dit feit verantwoordelijk gehouden moeten worden, dan wel mensen die het feit hebben zien gebeuren. In het bijzonder is de politie op zoek naar vier meisjes en één jongen. Uit de aangifte van de beide slachtoffers blijkt, dat de jongens uit Bemmel hebben gezien dat deze vijf contact hebben gehad met de drie verdachten (ze stonden langs de Huismanstraat met elkaar te praten). Het vijftal (zo'n 13 jaar oud) verplaatste zich per fiets. Zij rijden kort voor de diefstal de jongens uit Bemmel tegemoet. Het is onduidelijk wat zich tussen deze vijf kinderen en de drie verdachten heeft afgespeeld. Maar vanzelfsprekend zijn ook andere getuigen nog van harte welkom met informatie over dit misdrijf. Zij kunnen zich met de politie in verbinding stellen op telefoonnummer 0900 - 8844.

Signalementen
Als signalement van de drie verdachten is verder bekend:
- een man met een donker (negroïde) uiterlijk. Breed gezicht. Kort van stuk, doch een breed, gespierd postuur. De man droeg een dikke jas (tot over de heupen), vermoedelijk beige van kleur en een donkere, wijde spijkerbroek;

- een man met een donker (negroïde) uiterlijk, kort van stuk maar een breed, gespierd postuur. De man droeg een zwarte jas tot net over de heupen;

- de man met het getinte (vermoedelijk Noord-Afrikaanse) uiterlijk. Ongeveer 19 jaar oud, ruim 1.85 meter lang, smal postuur. Hij droeg een brede, beige jas tot net over de heupen en een zwarte trainingsbroek.
Nadere bijzonderheden over de signalementen ontbreken.

voor nadere informatie:
Bureau Communicatie
politie Gelderland-Midden
Harry Munniksma
0318 688 221

---