Politie Gelderland-Midden

Huissen; ruziezoekers aangehouden

Publicatiedatum: 26-09-2004

Een 16- en een 19-jarige Arnhemmer zijn zondagochtend vroeg op de Huismanstraat in Huissen aangehouden, nadat zij een 17-jarige Arnhemmer kennelijk redeloos in zijn gezicht en op het hoofd hadden geslagen. Eén van de Arnhemmers bleek in het bezit te zijn van een alarmpistool. Dit wapen is in beslag genomen.

Blijkens de aangifte van het slachtoffer fietst hij met een aantal vrienden over de Huismanstraat richting de Huissensedijk, toen twee jongens hen sommeerden te blijven staan. In plaats daarvan worden er enkele opmerkingen gemaakt. De Arnhemmer wordt daarop achterhaald door de twee jongens, van zijn fiets getrokken en vervolgens mishandeld, zo zegt hij in zijn aangifte. Terwijl het slachtoffer probeert zijn belagers vast te houden, belt zijn vriend de politie.

Ontsnapt en toch aangehouden
Beide vechtersbazen weten zich echter los te rukken en ontkomen. Korte tijd later arriveert de politie, die dan inmiddels de Arnhemmers al heeft weten aan te houden. De twee, die inmiddels in verzekering zijn gesteld, worden op dit moment nog verhoord. Het slachtoffer heeft zich onder doktersbehandeling moeten stellen.

voor nadere informatie:
Bureau Communicatie
politie Gelderland-Midden
Harry Munniksma
0318 688 221

---