Politie Noord-Holland-Noord

Hoorn en omgeving, zondag 26 september

Hoorn 26-09-2004 - 16.00 uur

Bromfiets gestolen

Hoorn, zondag 26 september 2004

Op vrijdag 24 september is tussen 20.30 en 23.00 uur vanaf de Brederodegracht een snorfiets gestolen. Deze is van het merk Giant, type Saxonette, de kleur is blauw. Op de snorfiets zaten zwartkleurige fietstassen.

Auto tegen vangrail

Wognum, zaterdag 25 september 2004

Op de A7, ter hoogte van Wognum reed omstreeks 19.17 uur raakte een auto de vangrail. Dit was het gevolg van een vastgelopen rechter achterwiel. Hierdoor begon het voertuig te slingeren en was het oncontroleerbaar. In de auto zat een echtpaar met drie kinderen. Een van de kinderen raakte gewond en werd per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. Daar bleken de verwondingen gelukkig mee te vallen.

Beschonken op de bromfiets

Hoorn, zaterdag 25 september 2004

Op de Gedempte Turfhaven bleek bij een controle, omstreeks 23.45 uur een bromfietser teveel alcoholhoudende drank te hebben gedronken. De bestuurder, een 17-jarige jongeman uit Hoorn, blies in het testapparaat 410 ug/l (220 ug/l toegestaan). Hij kreeg een rijverbod van drie uur opgelegd en er wordt proces-verbaal opgemaakt en naar het Openbaar Ministerie gestuurd.

Van telefoon beroofd

Enkhuizen, zaterdag 25 september 2004

Op de Wierdijk is een 15-jarig meisje uit Bovenkarspel van haar mobiele telefoon beroofd. Terwijl zij al lopend liep te telefoneren, stopte er een bromfiets met daarop twee jongens naast haar. Een van hen zei haar dat ze de telefoon moest afgeven. Toen zij daar niet op inging, pakte een van de twee het toestel af. Vervolgens ging het tweetal er op de bromfiets vandoor. De beroving vond plaats tussen 13.15 en 13.45 uur. De politie is op zoek naar de daders. Een van de twee droeg een zwarte broek, een bruinkleurige ribbroek en zwarte schoenen. De helm die hij droeg was eveneens zwart van kleur met oranje strepen.

De andere jongen droeg een spijkerbroek, een crèmekleurige jas en dito schoenen. De helm die hij droeg was zwart van kleur.

Zij reden op een scooter/bromfiets van het merk Errox, die zwart en oranje van kleur was.

Belediging politieagent

Hoorn, zondag 26 september 2004

De politie hield vannacht om 02.00 uur op het Kerkplein een 17-jarige jongen uit Hoorn aan omdat hij een agent beledigde, onder andere voor kankerlijer. Hij is voor verhoor meegenomen naar het politiebureau. Later die nacht, nadat er proces-verbaal was opgemaakt, werd hij weggezonden.

Postbus opengebroken

Blokker, zondag 26 september 2004
Op de Westerblokker, ter hoogte van de supermarkt, is het afgelopen weekend een brievenbus van TPG Post opengebroken. Daarbij is de in de bus zittende post op straat terecht gekomen. Hebt u dit weekend post in die brievenbus gedaan, dan kunt u zich wenden tot TPG Post.