Digitale Gemeente Houten

Victum Ermelo 9 - 9 (6 - 6)

maandag 27 september 2004 - Bron: Victum

Voor aanvang van deze wedstrijd stond Victum op de tweede plaats met 2 punten achterstand op de leider Ermelo. Er was dus sprake van een heuse topper. Om op gelijke hoogte te komen met Ermelo moest Victum deze wedstrijd winnen.

Victum 1 begon goed. Martijn Boers schoot al in de eerste minuut raak en door een stip van Vikash Mahadew Missier was het binnen een kwartier 3-0 voor Victum. Ermelo bewees toen waarom het precies bovenaan stond door in de volgende periode van een kwartier 4 maal raak te schieten en een keer uit een kans in de korfzone te scoren. Met name het fysieke spel stelde Ermelo in staat om het spel te maken en het team mocht van de scheidsrechter op dat vlak veel. Toch was het Victum dat in de laatste 5 minuten voor rust nog eens gas gaf en opeen 6-5 voorsprong kwam. Een strafworp stelde Ermelo in staat om met 6-6 te gaan rusten.

De tweede helft kenmerkte zich door lange periodes waarin niet gescoord werd. De tweede helft begon met een ongelukkige strafworp tegen Erwin van Dinter. Dit betekende een 6-7 achterstand. Het kostte Victum 25 minuten om 3 maal te scoren. In die periode werd geen enkel tegendoelpunt toegestaan, wat een stand van 9-7 betekende. De laatste 10 minuten kon Victum niet meer tot scoren komen. Vikash Mahadew Missier, die tegen de aanvoerder van Ermelo een uitstekende wedstrijd verdedigde, was niet in staat om deze speler volledig van het schieten af te houden. In de 27e minuut schoot Ermelo de 9-8 binnen en uiteindelijk in de allerlaatste minuut nog de 9-9. Vikash had daarvoor wel al een vrije bal, die ook doel trof, correct verdedigd.

Het gevoel overheerste dat als het Victum de 10e had gemaakt de wedstrijd zou zijn gewonnen. Hierdoor was het gevoel dat een punt is verloren dan ook sterk aanwezig. Victum behoudt door de puntendeling wel de aansluiting met de top in de competitie, maar kan zich weinig misstappen meer permitteren.

Doelpunten: Martijn Boers 4, Vikash Mahadew Missier 2, Arjan Donker, Erwin van Dinter en Corine v.d. Brink 1.

Copyright © Stichting Digitale Gemeente Houten 1996 - 2004 Deze website is een particulier initiatief en wordt derhalve NIET beheerd door de overheid (gemeente Houten).