Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

MOOISTE HARLEY DAVIDSON WINT 1000 EURO

C+B topattractie op Harley Dag in Emmen

EMMEN ­ Cuby & The Blizzards, Nederlands bekendste bluesband, sluiten op zondag 26 september de Harley Dag af in Emmen. In Parc Sandur in Emmen houdt de Harley Davidson Club Zuidoost-Drenthe (HDC ZOD) uit Klazienaveen die dag voor de tweede keer haar Harley Davidson Dag. Veel muziek, een Amerikaanse markt, shows en demonstraties vormen de ingrediënten voor dit voor iedereen toegankelijk evenement.

Het dagprogramma begint 's morgens om tien uur met een overdekte Amerikaanse markt met kleding voor bikers, sieraden, paintbrush artiesten, tattoo shops, indianen, Amerikaanse kleding, popcorn en hamburgers. 's Middags treedt The Bullfrog Blues Machine op, zijn er stuntshows met een Buell motor, trialdemonstraties en een unicycle demorace met motoren waarvan aan de voorkant glijders zijn gemonteerd in plaats van een wielen. Tonny Leenes, een van Nederlands bekendste motorliefhebbers komt naar Emmen met zijn speciaal gerestaureerde Indian motoren. "In het kader van The Best Bike Show wint degene die met de mooiste Harley Davidson naar Emmen rijdt duizend euro", vertelt bestuurslid Danny Sopacua. "The Rat Bike Show houdt in dat degene met de smerigste Harley Davidson 250 euro kan winnen."

Het dagprogramma, dat naadloos overloopt in het avondprogramma duurt tot 17.15 uur. Vanaf dat moment is er muziek van de Blue Moon Special, waarna Cuby & The Blizzards met hun bekende bluesmuziek de Harley Dag afsluiten. Tussendoor vermaken stripacts 's avonds het publiek.

Danny Sopacua wijst er nadrukkelijk op dat de Harley Dag niet alleen bedoeld is voor bezitters van een Harley Davidson. "Iedereen met of zonder motor is deze dag welkom. Daarom hebben we ook voor een zo breed mogelijk publiek het programma samengesteld. Maar we zouden het natuurlijk wel prettig vinden dat Harley rijders hun motor meenemen. We rekenen op zo'n 400 bezitters van een Harley Davidson. In totaal denken we tussen de 1000 en 1500 mensen te kunnen trekken. In de komende jaren hopen we hier een steeds groter wordende traditie van te maken." Voor de prijs hoeven de bezoekers het niet te laten. Voor 7,50 euro kunnen ze de hele dag van tien tot tien op de Harley Dag verblijven.

Henk Kroezen

Kroezen tekst & communicatie
Wilhelminastraat 49-b
7811 JE EMMEN
Tel: 0591 - 653944
Fax: 0591 - 645312
E-mail: info@kroezentekst.nl
Internet: www.kroezentekst.nl