Ingezonden persbericht

Finale Poetry Slam Rotterdam

Levende dichters in duel

ROTTERDAM, 20040914 -- De finale van de Poetry Slam Rotterdam wordt op zondagavond 26 september in Rotown, Rotterdam, gehouden. De winnaars van de voorronden van 2004 zullen uitmaken wie Rotterdam Slammer 2004 is en afgevaardigd wordt naar de landelijke finale Poetry Slam 2005.


Afgelopen mei won de winnaar van de Poetry Slam Rotterdam, Sven Ariaans in navolging van De WoordDansers de landelijke finale. Rotown is het afgelopen jaar op de kaart gezet als Poetry Podium met het eerste wereldkampioenschap Poetry Slam (Het World Slampionship) georganiseerd door Poetry International.

Poetry Slam is uitgaan met diepgang. Dichters spuwen hun rauwritmische taal in zwepende ritmes en meeslepende verhalen. Taal die muziek is. De limiet is de tijd. Het publiek en een vakjury beslissen welke dichters blijven staan en wie uiteindelijk de winnaar is. In steden als New York, Berlijn en Londen is Poetry Slam al jaren aan een grote opmars bezig en ook in Nederland heeft poetry weer de podia gevonden.

De winnaars van de voorronden van 2004 zijn Sieger M Geertsema, Benne van der Velden, Sander Koolwijk en Robin Block. De jury heeft Anneke Claus en Xavier Roelens een wildcard gegeven.

De Slam vindt plaats in drie ronden. De dichters krijgen in de eerste twee ronden 3 minuten, waarna het publiek vervolgens met applaus bepaalt wie de publiekswinnaar is. Voor de beslissende ronde voegt de jury twee dichters aan de publiekswinnaar toe.

De jury bestaat uit Bas Kwakman, directeur van Poetry International, Rijn Vogelaar en Harold de Boer. Zij bepalen uiteindelijk hoe het prijzengeld van 500 euro, beschikbaar gesteld door de stichting Poetry Promotion, verdeeld zal gaan worden.

De WoordDansers zullen de avond presenteren in samenwerking met DJ's The Evol Monkeyz en VJ Matthijs Vlot.

Feiten:

Datum 26 september 2004

Aanvang 21.00

Entree 4 euro.

Locatie Rotown,

Adres Nieuwe Binnenweg 14, Rotterdam

Meer informatie /persfoto's/ verzoek gastenlijst:

info@poetrypromotion.nl

Website:
www.poetrypromotion.nl
Ingezonden persbericht