AMBASSADE VAN CANADA


Eric van Idols en ONM opent Canadese Terry Fox Run in Den Haag

Op zondag 26 september opent Eric, bekend van Idols en ONM, de 6e Terry Fox Run in de Haagse Vogelwijk. De Terry Fox Run is een familie-evenement waarvan de opbrengst geheel ten goede komt aan de KWF Kankerbestrijding.

Terry Fox Runs wereldwijd
Naar het voorbeeld van initiatiefnemer Terry Fox, zelf getroffen door kanker op jonge leeftijd, worden in de maand september in vele Canadese steden en in meer dan 65 andere landen Terry Fox Runs georganiseerd voor de 24e keer. De opening van de loop in Den Haag vindt plaats om 10:35 op het terrein van Haag Atletiek, Laan van Poot 353A, in aanwezigheid van de Ambassadeur van Canada, Serge April, en Nederlands Olympisch deelnemer atletiek, Troy Douglas.

Haag Atletiek Vogelwijk
Haag Atletiek treedt op als gastheer en studenten van de Haagse Academie voor Lichamelijke Opvoeding (HALO) organiseren dit sportieve familie-evenement met spetterende demonstraties samen met de Vereniging Vogelwijk. De inschrijving begint om 10:00 uur op de dag zelf op locatie. Iedereen is welkom op dit familie-evenement met skeelertocht, wandel/hardloop parcours (2, 4, 5 en 10km) door de groene vogelwijk en de duinen.

Terry Fox
De idee achter de Terry Fox Run is dat alle deelnemers een keer per jaar alle slachtoffers, die kanker in hun omgeving heeft gemaakt, samen herdenken op een sportieve manier. De Canadees Terry Fox overleed op 23-jarige leeftijd aan botkanker en had voor zijn dood meer dan 1 miljoen C$ ingezameld voor de kankerbestrijding en met name voor het onderzoek naar kanker bij jonge kinderen.

Win een vliegreis naar Canada
Bij een Terry Fox Run is het aanbod van alle evenementen en activiteiten voor alle deelnemers kosteloos. De organisatie hoopt echter met de verkoop van loten voor de vele prachtige prijzen aangeboden door vele sponsoren, een mooi bedrag in te zamelen voor de KWF Kankerbestrijding. De hoofdprijs is een vliegreis voor 2 personen naar Canada aangeboden door Martinair. De hoofdprijs bij de kinderloterij is een paar Kangoojumps.

Gratis activiteiten voor alle deelnemers
Meteen aansluitend aan de diverse Runs en skeelertocht, zijn er demonstraties van de trampoline sportschoenen Kangoojumps en het HALO turn-selectieteam. Speciaal voor de kinderen komt clown Ronald en zijn er fun athletics. Dit evenement trekt traditioneel altijd veel Canadese expats en internationale Hagenaren. Tapas, Canadese hapjes en drankjes worden kosteloos aangeboden tussen 11:30 en 12:30.

Voor achtergrond over Terry Fox en de Run: www.terryfoxrun.org Voor de Terry Fox Run in Nederland zie:
Ambassade van Canada wwww.canada.nl
www.canadabulletin.nl en www.canadawijzer.nl
KWF Kankerbestrijding: www.kankerbestrijding.nl Terry Fox Run 2004: Www.members.lycos.nl/terryfoxloop2004

Vragen? Melanie ter Meulen, Public Affairs Ambassade Canada: info@canada.nl

20 sep 04 11:47