Politie Drenthe

Zondag

Emmen 26-09-2004

Hardnekkige alcomobilist raakt rijbewijs kwijt
ASSEN Zaterdagavond omstreeks 21.15 uur controleerde de politie een 29-jarige man uit Groningen op drankgebruik, nadat hij bij een aanrijding op de Steendijk betrokken was geweest. De man blies 515 ( 1,2 promille) en kreeg daarvoor een dagvaarding uitgereikt om zich bij de rechter te verantwoorden. Zijn rijbewijs is ingevorderd omdat hij voor soortgelijke verkeersmisdrijven vaker met de politie in aanraking is geweest. (bps 04-184590)

Met drank op tegen lichtmast
ZUIDLAREN Zaterdagnacht tegen 5.00 uur botste een 24-jarige automobilist uit Muntendam op de Kerkbrink tegen een lichtmast, doordat hij een bocht in deze weg had gemist. Hij had gedronken en blies 425, bijna 1 promille. Daarvoor kreeg hij een proces-verbaal. (bps 04-184669)

Zelfde bokken weer op stap
BEILEN Zaterdagochtend liepen, evenals een dag eerder, wederom een aantal bokken op de Grote Drift. Agenten hebben ze opnieuw gevangen. De 63-jarige eigenaar kan nu een boete van 75 tegemoet zien en hij zal maatregelen moeten nemen om te zorgen dat het niet weer gebeurt. (bps 04-184446)

Bromfietser aangehouden na inrijden op agent
HOOGEVEEN Zaterdagmiddag rond 17.30 uur zagen agenten in de Van Echtenstraat twee mannen op een bromfiets rijden, beide zonder helm. Na een stopteken gingen ze er vandoor. Even later trof een van de politiemensen het tweetal in de Bentinckslaan aan, en gaf een stopteken. In plaats van te stoppen reed de bromfietser echter op hem in en kwam daarbij, met zijn passagier, zelf ten val. Daarna vielen de twee de politieman aan. Deze gebruikte pepperspray; ondanks dat wist de bestuurder te ontkomen. De passagier, een 34-jarige man uit Hoogeveen, werd aangehouden. Later meldde de bestuurder, de 19-jarige stiefzoon van de passagier, zich vrijwillig aan het bureau, waar hij werd aangehouden. Beide kregen een bekeuring voor het rijden zonder helm. De passagier kreeg daarnaast een boete van 240 opgelegd. De bestuurder kreeg een dagvaarding. Hij moet zich bij de rechter verantwoorden voor zijn gedrag. (bps 04-184548)

Veelpleger aangehouden na autokraken
EMMEN Zaterdagnacht tegen 2.45 uur troffen agenten een 33-jarige man uit Schoonebeek aan op de Dordsestraat. Hij lag te slapen in de middenberm. Eerder op de avond waren aan de Dordsestraat twee autos opengebroken waarbij radios waren gestolen. De dader was daarbij overlopen, en het signalement klopte aardig met dat van de nu aangetroffen man. Toen ook nog bleek dat hij een tas met enkele autoradios bij zich had, is hij aangehouden. Inmiddels staat vast dat hij de inbraken aan de Dordsestraat heeft gepleegd. Vanwege het feit dat deze verdachte als veelpleger bekend staat, is hij in verzekering gesteld. (bps 04-184628)

Buitenboordmotoren gestolen
MIDLAREN Afgelopen dagen zijn aan De Bloemert van tenminste drie boten de buitenboordmotoren gestolen. Daarbij zijn kabels doorgeknipt.

Man aangehouden na vernieling ruit
HOOGEVEEN Zaterdagavond rond 20.30 uur is in de Helios een 26-jarige man uit Hoogeveen aangehouden nadat hij de voordeurruit van een woning had ingeslagen. Hij is ingesloten voor een nader onderzoek. Problemen in de familiesfeer zijn de vermoedelijke aanleiding. (bps 04-184579)

Winkelruit vernield
ASSEN Zaterdagnacht is de ruit van een winkel aan het Ceresplein vernield. Onbekenden hebben een houten pallet tegen het raam gegooid. (bps 04-184662)

Aanhoudingen na mishandeling medewerker TT-Circuit en politieman ASSEN Zaterdagavond omstreeks 23.00 zijn vier mannen aangehouden op het middenterrein van het TT-circuit, na mishandeling van een medewerker van het circuit, en een politieman. Omstreeks die tijd was er een feest georganiseerd door een van de aanwezige raceteams in een tent op het terrein van het circuit aan De Haar. Wegens geluidsoverlast vanuit deze tent ging een 55-jarige toezichthouder hier naar toe. Daarbij werd hij door een van de feestgangers, een 27-jarige man uit Bleiswijk bij de keel gegrepen. Vervolgens werd de politie gebeld. De verdachte van deze mishandeling werd aangehouden en in de dienstauto gezet. Meerdere feestgangers gingen zich ermee bemoeien en er ontstond een vechtpartij. De agenten hebben hierbij pepperspray gebruikt. Een van de agenten kreeg een vuistslag in zijn gezicht waardoor hij aan zijn neus en oog gewond raakte. Hij is voor behandeling in het ziekenhuis geweest. Inmiddels werden diverse politieautos ter plaatse gestuurd voor assistentie. De verdachte van de mishandeling van de agent, een 27-jarige man uit Barger Compascuum, is aangehouden en ingesloten voor een nader onderzoek. Twee andere betrokkenen bij de vechtpartij, een 39-jarige man uit Nijkerk en een 46-jarige man uit Nijkerkerveen, zijn eveneens aangehouden. (bps 04-184608)

Man aangehouden na mishandeling
RODEN Zaterdagnacht tegen 4.15 uur is een 32-jarige man uit Roden aangehouden nadat hij in een café aan de Brink een 38-jarige man uit Nieuw Roden had geslagen. Portiers hebben de dader aangehouden en overgedragen aan de politie. Ambulancepersoneel heeft zich beziggehouden met het slachtoffer. (bps 04-184654)

Aanhoudingen na beledigingen
RODEN Zaterdagnacht rond 6.15 uur is in de Heerestraat een 38-jarige man uit Tolbert aangehouden wegens belediging. Hij stak zijn middelvinger op tegen passerende agenten. Toen hij weigerde zijn naam op te geven werd hij aangehouden. Daarbij verzette hij zich, maar kwam uiteindelijk toch op het bureau terecht. Daar kreeg hij na verhoor een dagvaarding uitgereikt. (bps 04-184674)
EMMEN Zaterdagmiddag omstreeks 15.00 uur stak een 39-jarige vrouw uit Emmen, terwijl ze op de Weerdingerstraat liep, haar middelvinger op tegen een agent in een passerende politieauto. Ze werd aangehouden en naar het bureau gebracht. Daarbij verzette ze zich en wenste verder nergens aan mee te werken. Uiteindelijk draaide ze bij en gaf toch haar naam op en legde een verklaring af. Ze kreeg een boete opgelegd van in totaal 440, de ene helft voor de belediging; het andere deel voor het plegen van verzet. (bps 04-184514)

Ernest Zinsmeyer verzorgt de voorlichting voor Politie Drenthe tot maandagmorgen 8.00 uur. Telefoon 0592 361127 of 06 22662875. Maandagmorgen neemt Roel Hallink de dienst over. Telefoon 0591 662014 of 06 51528156. info@politie-drenthe.nl