Politie Zeeland


PERSBERICHT

W 9348-2004 Brandstichting flat Vlissingen
Op zondagmiddag rond 15.16 uur heeft een onbekende brandgesticht in een flatgebouw aan de Troelstraweg te Vlissingen. De onbekende stak een scoorter in brand. Deze brandde geheel uit. Door de sterke rookontwikkeling moesten verschillende woningen worden ontruimd. Voor de bewoners zorgt de gemeente in samenwerking met Salvage voor tijdelijk onderdak.

Zondagmorgen 26 september 2004 omstreeks 15.16 uur kwam een melding binnen van een brand van een flatgebouw aan de Troelstraweg te Vlissingen. De brand woedde bij een scooter en veroorzaakte een behoorlijke rook ontwikkeling in het trappenhuis. In het flatgebouw waren verschillende bewoners nog aanwezig. De brandweer had de brand snel onder controle. Met behulp van de ladderwagen kon de brandweer enkele bewoners uit hun woning te halen. Naar het zich nu laat aanzien kunnen de bewoners vandaag niet meer terug in hun woning. Voor hen wordt voor onderdak gezorgd door de gemeente in samenwerking met Salvage.
Uit het voorlopige onderzoek is vast komen te staan dat het om brandstichting gaat. Van de dader(s) ontbreekt op dit moment nog elk spoor. Getuigen die voor 15.15 uur iets verdachts hebben gezien in het trappenhuis van deze flat worden dringend verzocht contact op te nemen met de politie onder nummer 0900-8844.