Politie Zaanstreek-waterland


16:45 24-SEP-04
loc.: ZAANDAM, STATIONSSTRAAT

Politie houdt vier verdachten aan voor kledingdiefstal

De politie heeft vier mannen van 20, 20, 27 en 34 jaar uit Litouwen aangehouden op verdenking van diefstal van een partij kleding. Tijdens een rijdende surveillance zagen agenten dat de bestuurder van een auto voor hen zenuwachtig en onoplettend reed. De wagen werd aan de kant gezet en de bestuurder aangesproken. Terwijl de chauffeur werd gecontroleerd zag een van de agenten dat een van de passagiers met zijn voet een stapel kledinghangers onder de voorstoel probeerde weg te werken. Bij een nadere inspectie van de achterbak kwam een tas te voorschijn met daarin meerdere jassen voorzien van prijskaartjes en antidiefstalmagneten.
De verdachten zijn in verzekering gesteld voor verder onderzoek naar hun handelswijze.

18:29 24-SEP-04
loc.: ZAANDAM, A7

Motorrijder gewond

Bij het wisselen van rijstrook in een file zag een 34-jarige bestuurder uit Hoorn vermoedelijk een 30-jarige motorrijder uit Hoorn over het hoofd. Deze reed tussen de filerijdende voertuigen door. Het slachtoffer werd afgevoerd naar een ziekenhuis met vermoedelijk een gebroken schouderblad.

19:26 24-SEP-04
loc.: WORMERVEER, ZAANDIJKERWEG

Verdachte mishandeling aangehouden

Een 27-jarige man kon worden aangehouden voor het mishandelen van een 38-jarige man uit Zaandijk. Deze had de onder invloed van alcohol zijnde verdachte in de zaak aangesproken op zijn agressieve gedrag. Hierop had de verdachte hem een kopstoot gegeven en vuistslagen uitgedeeld en was vervolgens ontkomen. Omstanders wisten de politie een woning aan te wijzen waar de man kon worden aangehouden. Uit het onderzoek bleek dat de man tevens vooraf aan de mishandeling geprobeerd had om een fles whisky uit de supermarkt te stelen.

22:42 24-SEP-04
loc.: PURMEREND, MEERLAND

Politie doet aangifte tegen gewelddadige verdachte

De Politie Zaanstreek-Waterland heeft aangifte gedaan tegen een 33-jarige man uit Purmerend omdat hij geweld gebruikte tegen agenten.
Politieagenten handelden een ongeval met letsel af aan het Meerland van een 16-jarige bromfietser uit Purmerend. De jongen was ten val gekomen en tegen een geparkeerde auto aangegleden. Omstanders bemoeilijkten het noodzakelijke sporenonderzoek en werden herhaaldelijk gesommeerd om ruimte te maken. Een 33-jarige buurtbewoner raakte daarbij dermate over zijn toeren dat hij begon te schelden en een agente bij de keel pakte. Hierop werd de man aangehouden waarbij hij zich ernstig verzette. Tijdens deze vechtpartij greep de verdachte opnieuw de keel vast van de agente die hem daarop ter onmiddellijke verdediging een klap moest geven met een zaklantaarn. Met behulp van meerdere politiemensen kon de man in de handboeien worden geslagen en overgebracht naar een politiebureau. Tegen de verdachte is proces verbaal opgemaakt.

03:08 25-SEP-04
loc.: ZAANDAM, ZUIDDIJK

Zaandammer aangehouden na bedreigen portier

Een 47-jarige man uit Zaandam werd door de politie aangehouden in een café aan de Zuiddijk. De man had kort daarvoor een portier van een ander etablissement bedreigd met een keukenmes. Bij zijn aanhouding bevond de man zich in een horecagelegenheid waarvoor hij een ontzegging had. De eigenaar had hem echter niet durven weigeren. De verdachte kreeg processen verbaal voor lokaalvredebreuk en de bedreiging.


20:24 25-SEP-04
loc.: ZAANDAM, A7

Gewonden bij kop staart aanrijding

Bij een kettingbotsing met drie auto's raakten zes personen gewond. Bij de afslag naar Amsterdam moest een 44-jarige bestuurster uit Zaandam afremmen dit werd vermoedelijk te laat opgemerkt door een haar achterop rijdende man uit Purmerend en een daarachter rijdende bestuurder uit Wieringenmeer. Hierdoor ontstond de aanrijding. De Zaanse met haar 44-jarige bijrijdster moesten vanwege nek- en borstklachten door de brandweer uit het voertuig worden geknipt. Alle betrokkenen werden met nekklachten naar diverse ziekenhuizen gebracht voor onderzoek.

20:55 25-SEP-04
loc.: PURMEREND, WEERWAL

Politie pakt overvaller op

De politie heeft een overvaller van een pizzakoeriersbedrijf kunnen aanhouden. De verdachte was de zaak binnengelopen en had een medewerkster opgedragen om geld uit de kassa te halen daarbij zou hij een dreigende beweging naar zijn jaszak hebben gemaakt, alsof hij daar mogelijk een wapen zou dragen.
Op basis van een goed signalement en beelden van een beveiligingscamera konden de politieagenten opmaken dat de verdachte zeer waarschijnlijk een hun 'ambtshalve' bekende 40-jarige man uit Purmerend moest zijn. In de buurt van zijn woning werd postgevat om hem op te vangen. Toen hij de woning naderde werd de man aangesproken en meegenomen naar de winkel. Daar volgde een positieve herkenning en kon de man worden aangehouden.
Voor verder onderzoek is de verdachte in verzekering gesteld.

00:30 26-SEP-04
loc.: WESTZAAN, OVERTOOM

Aangehouden met pillen

Een 40-jarige man uit Nieuwegein werd door portiers van een dansgelegenheid aangehouden voor het bezit van 12 XTC pillen. Hij werd overgedragen aan de politie. In overleg met justitie kreeg de verdachte een transactie aangeboden van 540 euro. Hij kon na betaling worden vrijgelaten.

12:18 26-SEP-04
loc: WATERGANG, JAAGWEG

Aanrijding met letsel

Bij de verkeerslichten ter hoogte van Watergang op de Jaagweg zag een 43-jarige Purmerender de voor hem optrekkende auto's te laat waardoor hij bij een auto achterop reed. Deze werd bestuurd door een 37-jarige Amsterdammer. Een 11-jarige jonge uit Purmerend die in dit voertuig achterin zat liep een flinke bult op aan zijn hoofd die in het Boven het IJ ziekenhuis moest worden onderzocht.


---- --