Politie Zuid-Holland-Zuid

26/9 weekend Alblasserwaard en Vijfheerenlanden

26-09-2004 - Nieuwsberichten District II

OP VLUCHTSTROOK RIJDEN
GORINCHEM/SLIEDRECHT Op de A15 stond zaterdagochtend 25 september een flinke file richting Sliedrecht. Een aantal automobilisten dacht daarom maar gebruik te maken van de vluchtstrook terwijl andere automobilisten zich netjes voegden in hun lot. Helaas is de vluchtstrook hier niet bedoeld als extra spitsstrook, zodat de politie 25 bekeuringen uit moest delen van 160 euro per stuk.

VERDUISTERING
PAPENDRECHT Een 39-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats is zondagochtend 26 september aangehouden op het adres waar hij verbleef aan de Stellingmolen te Papendrecht. Hij stond gesignaleerd op verdenking van het verduisteren van een lease-auto in 2003 en is in verzekering gesteld.

ALCOHOL
GORINCHEM- Zaterdagnacht 25/26 september heeft er een alcoholcontrole plaatsgevonden op diverse locaties in Gorinchem. Daarbij zijn 648 bestuurders getest. Er werden 7 mensen aangehouden met teveel alcohol op achter het stuur, respectievelijk op de fiets/snorfiets. Zij kregen rijverboden van 2 tot 7 uur opgelegd.
KINDERDIJK - Een 35-jarige Nijmegenaar maakte het in Kinderdijk zaterdagmiddag erg bont: hij kwam terug van het voetballen en blies maar liefst 1325 ugl. Hij kreeg een rijverbod van 17 uur opgelegd en zijn rijbewijs is ingevorderd. Een 50-jarige Kinderdijker werd eveneens aangehouden aan de Lekdijk, ook hij raakte zijn rijbewijs kwijt.
ALBLASSERDAM Een 39-jarige Alblasserdammer werd zaterdagnacht op de Schaepmanstraat in zijn woonplaats betrapt met teveel alcohol achter het stuur. Hij kreeg een rijverbod van vijf uur.

VECHTPARTIJ
HARDINXVELD-GIESSENDAM In de nacht van zaterdagnacht 25 op 26 september was er veel volk op straat in de Damstraat te Hardinxveld-Giessendam. Surveillerende agenten moesten bij een schermutseling de portier van een horecagelegenheid bijstaan.Toen er weer een schermutseling zichtbaar werd via het cameratoezicht, gingen meerdere eenheden ter plaatse om de rust te herstellen. Daarbij is enkele keren van de wapenstok gebruikgemaakt. Daarna keerde de rust weder.

RELATIEMISHANDELING
GORINCHEM Op de IJsbaan te Gorinchem is zaterdagavond 25 september een 45-jarige vrouw uit Gorinchem zonder enige aanleiding mishandeld door haar vriend na een feestje. De politie onderzoekt de zaak en is op zoek naar de verdachte.

AFVALVERBRANDING
NIEUWLAND Zaterdagmiddag 25 september zagen agenten dat er op een perceel aan de Achterdijk te Nieuwland gestookt werd. Bij controle bleek dat 60-jarige Leerbroeker afval, waaronder plastic en flessen, aan het opstoken was zonder vergunning. Hij zal een milieu-proces verbaal ontvangen.