Digitale Gemeente Houten

Extra fietsklemmen op Het Onderdoor

dinsdag 14 september 2004 - Bron: Gemeente Houten

Tussen maandag 27 september en vrijdag 15 oktober worden 300 extra fietsklemmen bijgeplaatst op Het Onderdoor en directe omgeving.

Een aantal reeds aanwezige klemmen krijgt een nieuwe locatie. Aanleiding voor de nieuwe klemmen vormt het huidige gebrek aan onbewaakte stallingsplaatsen in de buurt van het NS-station. Doordat daar momenteel te weinig plekken zijn waar je je fiets kunt stallen, worden veel fietsen fout geparkeerd. Dit ziet er rommelig uit, bovendien belemmeren al die fietsen kris-kras door elkaar regelmatig voetgangers de doorgang.

De locaties waar werkzaamheden gaan plaatsvinden, worden één of twee weken van tevoren duidelijk gemarkeerd. Hetzelfde geldt voor fietsklemmen die worden verplaatst. (Brom)fietsen die tijdens de werkzaamheden hinderlijk zijn gestald, worden verwijderd (ingevolge artikel 4.7.4. APV).

Als de 300 extra fietsklemmen er staan, zien gemeente en politie er gezamenlijk op toe dat fietsen correct worden gestald. Dit mag op Het Onderdoor alleen in de daarvoor bestemde fietsklemmen. De eerste tijd gaan foutparkeerders niet direct op de bon, maar ontvangen zij een waarschuwing. Meer over de handhaving door gemeente en politie leest u binnenkort op deze pagina.

Copyright © Stichting Digitale Gemeente Houten 1996 - 2004 Deze website is een particulier initiatief en wordt derhalve NIET beheerd door de overheid (gemeente Houten).