Openbaar Ministerie

Actuele berichten
26 september 2004

Moord Haule in Opsporing Verzocht

Haule: Diefstal horloge
In het onderzoek naar de moord op Fokko Werkman uit het Friese Haule is de politie op zoek naar een dameshorloge, dat is gestolen bij een inbraak die rond april 2003 (een half jaar voor de moord) heeft plaatsgevonden in hetzelfde Haule. Het blijkt dat beide feiten met elkaar in verband te brengen zijn.

Verder in Opsporing Verzocht, maandagavond 27 september vanaf 19.30 uur:

Haarlem: Diefstal handgemaakte ringen
Aan het eind van vrijdagmiddag 6 augustus, zijn uit de vitrine van juwelier en goudsmederij Petra Barend in Haarlem, drie handgemaakte ringen gestolen. De twee daders doen zich voor als potentiële kopers van een paar oorbellen. De politie wil graag weten wie de daders herkent en wie weet waar de drie ringen nu in zijn of haar bezit heeft.

Brabant: Mensenhandel
Een team van de afdeling Zware Criminaliteit van de politieregio Midden- en West-Brabant spoort slachtoffers van mensenhandel op. Begin dit jaar zijn zij op een 24-jarige vrouw uit Sierra Leone (Afrika) gestuit. De vrouw heeft haar land verlaten omdat haar beloofd was dat ze in Nederland een opleiding mocht volgen, waardoor ze een betere toekomst zou krijgen, maar niets is minder waar.

Amsterdam: Dodelijke schietpartij
Woensdagavond 17 december 2003, is de 40-jarige Albert Jaasma tijdens een gewelddadige overval op zijn coffeeshop om het leven gekomen. Albert was eigenaar van coffeeshop The Real Thing V, in de Goudsbloemstraat in de Jordaan in Amsterdam. De Hoofdofficier van Justitie in Amsterdam heeft een beloning van 15.000 euro uitgeloofd voor degene die met doorslaggevende informatie komt, die leidt tot de aanhouding van de drie daders.

Houten: Explosief onder auto
Een bewoner van een huis aan de Pronkmos in Houten ziet begin september iets vreemds onder zn auto hangen. Even later blijkt het een explosieve lading te zijn. Honderden bewoners moesten hierdoor tijdelijk hun huis verlaten, terwijl het pakketje onschadelijk werd gemaakt. Een motief is nog onbekend.

Den Haag: Drievoudige verkrachting
In de nacht van donderdag 29 op vrijdag 30 juli 2004 is een 39-jarige vrouw, tot drie maal toe, verkracht in haar huis in het centrum van Den Haag. Waarschijnlijk heeft de dader eerder al een paar keer bij de vrouw naar binnen gekeken en heeft daarmee dus doelbewust zijn slachtoffer uitgekozen. Ook heeft de dader o.a. nog een unieke geelgouden fantasiering met witgouden puntjes/bolletjes meegenomen. Deze ring is speciaal voor de familie van het slachtoffer gemaakt en zij is er dus bijzonder aan gehecht.

Bron: Nieuwsbrief Opsporing Verzocht