Hagemeyer


PERSBERICHT

Verkoop van Tech Pacific

CVC Asia Pacific en Hagemeyer maken vandaag de verkoop van Tech Pacific aan het in de Verenigde Staten gevestigde Ingram Micro bekend. Tech Pacific is een van de belangrijkste distributeurs op het gebied van IT producten in Azië-Pacific (behalve China).

De totale verkoopprijs voor Tech Pacific bedraagt circa A$ 700 miljoen (circa 405 miljoen tegen huidige wisselkoersen). Deze prijs is gebaseerd op de "enterprise value" en zal worden aangepast voor de schuld- en kaspositie en wijzigingen in overige nominale waarden van de netto activa per de datum waarop de transactie zal worden afgerond.

In juni 2003 heeft Hagemeyer Tech Pacific verkocht aan door CVC Asia Pacific geadviseerde fondsen. Hagemeyer hield een belang van 31,5% in Tech Pacific, terwijl de CVC Asia Pacific fondsen een belang van 58,8% en het management een belang van 10% in bezit hebben.

De boekwaarde van Hagemeyers 31,5% belang in Tech Pacific bedroeg per 30 juni 2004 25,8 miljoen. Als gevolg van de vandaag aangekondigde transactie zal Hagemeyer tegen huidige wisselkoersen naar verwachting een boekwinst van circa 60 miljoen realiseren.

De netto opbrengst van de verkoop van Tech Pacific zal voor Hagemeyer naar verwachting circa A$ 150 miljoen (circa 85 miljoen tegen huidige wisselkoersen) bedragen. Hiervan zal een klein gedeelte in "escrow" worden gehouden. De uiteindelijke opbrengst is afhankelijk van diverse correcties bij afronding van de transactie, die vóór 31 december 2004 wordt verwacht.

De opbrengst zal worden aangewend om een deel van de senior schuld van Hagemeyer af te lossen. De aan Hagemeyer ter beschikking staande financieringsfaciliteiten zullen dienovereenkomstig worden teruggebracht.

---

De verkoop van Tech Pacific dient nog te worden goedgekeurd door een aantal overheidsinstanties.

Naarden, 27 september 2004
HAGEMEYER N.V.
Raad van Bestuur

Voor nadere informatie: Emilie de Wolf
035 ­ 6957676
press@hagemeyer.com
www.hagemeyer.com