Politie Gelderland-Midden

West Veluwe-Vallei

---

Stroe, twee mensen verongelukt bij verkeersongeval
Publicatiedatum: 27-09-2004

Bij een verkeersongeval op de kruising Heetweg/Garderbroekerweg met de Provinciale Weg in Stroe zijn zondag 26 september omstreeks 22.30 uur twee mensen om het leven gekomen. Drie anderen raakten bij het ongeval gewond. Op basis van een eerste interpretatie van sporen en getuigenverklaringen lijkt er sprake te zijn van een voorrangsfout.

De dodelijke slachtoffers zaten met nog twee anderen in een auto die vanaf de Heetweg de Provinciale Weg op wilde rijden. Daarbij is om vooralsnog onduidelijke redenen een auto op de Provincialeweg niet of onvoldoende opgemerkt. De bestuurster van deze auto, die op haar beurt een aanrijding niet meer kon voorkomen, is ook gewond geraakt. Alle gewonden zijn afgevoerd naar ziekenhuizen in de omgeving.

Onderzoek en bijstand
Door de verkeersongevallendienst van de politieregio Gelderland-Midden is ter plaatse een onderzoek ingesteld naar de toedracht van het ongeval. De brandweer van Garderen was met een blusvoertuig ter plaatse om het wegdek te reinigen. De brandweer van Barneveld verleende bijstand met een hulpverleningsvoertuig. Doorgaand verkeer werd gedurende enige uren over één weghelft geleid, waarbij ze overigens nauwelijks hinder van het ongeval heeft gehad.

voor nadere informatie:
Bureau Communicatie
politie Gelderland-Midden; district West-Veluwe Vallei Harry Munniksma
0318 688 221