Politie Friesland

Politieberichten 26/9 13.00 uur t/m 27/9 07.00 uur

Fryslân 27-09-2004 - Voor informatie kunt u tijdens kantoordagen van 07.00 t/m 15.00 uur terecht bij Bureau Communciatie via telefoonnummer 0900-8844.

Surhuisterveen: aanrijding met letsel

Op zondag om 18.00 uur heeft er een aanrijding met letsel tussen twee fietsers plaatsgevonden op de Grietmanstraat. Een 34-jarige fietser en een 38-jarige fietser uit Surhuisterveen fietsten naast elkaar in de richting van de Boekholtstraat. Hier sloeg de 34-jarige man af naar links met de bedoeling zijn weg over de rijbaan van de Grietmanstraat te vervolgen. De 38-jarige fietste rechtdoor. Hierdoor kwamen beide fietsers met de sturen in elkaar en kwam de 34-jarige ten val. Hij raakte hierbij gewond en is met de ambulance naar Nij Smellinghe overgebracht.

Oosterwolde: straatroof

Op zondag om 23.40 uur kreeg de politie een melding van een straatroof. Een 32-jarige inwoner uit Oosterwolde verklaarde van zijn portemonnee te zijn beroofd. De man fietste de Buttingasingel over op zijn fiets toen hij door drie mannen werd aangevallen. De drie brachten de man door schoppen en slaan ten val en beroofden hem van zijn portemonnee met geld. Na de beroving verdwenen de drie verdachten. Signalement van de verdachten: drie mannen in de leeftijd van 25 tot 30 jaar, licht getinte huidskleur, zwart haar tot op de schouders, lengte ongeveer 1.80. Twee mannen hadden een stevig postuur en de andere was tenger. Er is aangifte gedaan bij de politie.

Appelscha: inbraak, aanhouding verdachten

Op maandag om 03.45 uur kreeg de politie een melding van een inbraak op de Roggeberg. De politie stelde op het terrein een onderzoek in, hierbij werden ook twee politiehonden ingezet. De politie kon na de zoektocht op het terrein twee verdachten, een 29-jarige inwoner uit Overschild en een 25-jarige inwoner uit Assen, aanhouden. De 29-jarige verdachte bekende in drie caravans te hebben ingebroken waarbij hij een tv, videorecorder en een dvd-speler zou hebben gestolen. De verdachten zijn overgebracht naar het politiebureau en ingesloten.

Steggerda: aanrijding met letsel

Op zondag heeft er omstreeks 12.30 uur een aanrijding plaatsgevonden op de Ericaweg. Een 63-jarige motorrijder uit Opende raakte de macht over het stuur kwijt door modder op de weg. Hij belandde in de linkerberm tegen een boom. De 65-jarige bijrijder uit Opende raakte hierdoor van de motor. Hij is per ambulance naar de Tjongerschans overgebracht voor controle.

Grou: aanrijding met letsel

Op zondag heeft omstreeks 07.30 uur een aanrijding plaatsgevonden op de Rijksweg A32 ter hoogte van Grou. De 21-jarige automobilist uit Dronrijp was de aandacht voor het rijden even kwijt. Daarop schrok hij, gaf een ruk aan het stuur en kwam tegen de linker middengeleider aan. Vervolgens verloor hij de macht over het stuur en reed naar rechts. Hier werd een praatpaal omgereden. De auto kwam in een sloot aan de rechterkant van de rijbaan tot stilstand. Een 19-jarige inzittende uit Hallum is met de ambulance overgebracht naar het MCL te Leeuwarden.

Sloten: verdrinking

Op zaterdag tussen 19.30 en zondag 08.00 uur is een 46-jarige inwoner uit Solingen (Duitsland) in de haven verdronken. De man lag samen met 4 andere mannen met de boot in de haven aan de Veermanskaai. De vier mannen gingen de stad nog even in, de 46-jarige beleef op de boot achter. Bij terugkomst gingen de vier mannen ervan uit dat de 46-jarige man wel zou slapen in zijn hut. De volgende ochtend ontdekten zij echter dat hij niet op de boot was. Na een zoektocht is de brandweer met een duikploeg gaan duiken. Het levenloze lichaam van de vermiste man werd in het water naast de boot aangetroffen. Uit sectie op het lichaam is gebleken dat de man door verdrinking om het leven is gekomen.