Arcadis NV

PERSBERICHT

Arnhem, 27 september 2004

ARCADIS NV

Utrechtseweg 68

Postbus 33

6800 LE Arnhem

Tel 026 3778 911

Fax 026 4438381

www.arcadis-global.com

ARCADIS BREIDT UIT IN POOLSE INFRASTRUCTUURMARKT

ARCADIS, de internationale advies- en ingenieursonderneming heeft vandaag bekend gemaakt 100% van de aandelen van het Poolse Profil te hebben overgenomen. Profil, een bedrijf dat advies- en ingenieursdiensten levert in de infrastructuurmarkt, heeft een omzet van circa EUR 15 miljoen en 150 medewerkers. Het bedrijf zal vanaf het vierde kwartaal in de cijfers van ARCADIS worden opgenomen. De onderneming is vooral actief in het ontwerp van (snel)wegen, begeleidingssystemen voor verkeer en verkeersveiligheid. ARCADIS werkt inmiddels samen met Profil in een aantal projecten, waaronder een recent aangekondigd wegenproject in het westen van Polen. Verdere financiële details zijn niet bekend gemaakt.

Met de overname van Profil zet ARCADIS een belangrijke stap in de sterk groeiende Poolse markt voor infrastructuurontwikkeling. Als gevolg van de recente aansluiting van Polen bij de Europese Unie, wordt naar verwachting in de komende jaren veel geïnvesteerd in de Poolse infrastructuur, gericht op het op Europees niveau brengen van de verkeers- en vervoersvoorzieningen. Profil is opgericht in 1987, heeft haar hoofdkantoor in Warschau en daarnaast kantoren in Gdansk, Radom en Wroclaw. De onderneming is één van de weinige oorspronkelijk private adviesbureaus voor infrastructuur in het land.

Harrie Noy, bestuursvoorzitter van ARCADIS, zegt: "Met deze overname breiden we onze aanwezigheid in Polen sterk uit en verbreden we ons dienstenpakket dat tot nu toe vooral was gericht op milieu en gebouwen. Polen is de grootste EU-toetreder met bijna 40 miljoen inwoners en gezien de verwachte investeringen in infrastructuur, gefinancierd vanuit Europese fondsen, een belangrijke groeimarkt. Doordat Profil toegang krijgt tot de kennis van ARCADIS op (rail)infrastructuur gebied, kan het zich ook positioneren voor grote projecten in de Poolse markt en daardoor sterker groeien."

ARCADIS is een toonaangevende dienstverlenende kennisorganisatie, wereldwijd werkzaam op de terreinen infrastructuur, milieu en gebouwen. Wij nemen verantwoordelijkheid voor projecten en programma's van idee, via implementatie tot exploitatie, voor zowel bedrijven als overheden. Centraal in onze integrale aanpak staat de meerwaarde voor onze opdrachtgevers. ARCADIS heeft wereldwijd een jaarlijkse omzet van circa EUR850 miljoen en heeft 9000 medewerkers in dienst.