Politie Hollands Midden

Postbus 4240 ( Hollands Midden 2350 CE Leiderdorp ( Bureau Communicatie Telefoon 071-5459800 Fax 071-5459326


Datum: 27 september 2004

(


Hillegom Verkeersongeval

Op zondag 26 september omstreeks 17.15 uur vond op de kruising Leidsestraat/Singel een verkeersongeval plaats. Een 19-jarige bromfietser uit Hillegom reed over de Leidsestraat en zag niet, doordat hij even wegkeek, dat een 48-jarige automobilist uit Amsterdam voor hem stilstond. De Amsterdammer wilde rechtsaf slaan en de Singel oprijden en stond stil op de weg. De bromfietser reed hierop tegen de auto aan. De helm van de Hillegommer schoot los en belandde via de achterruit in de auto. De Hillegommer werd met een beenbreuk en hoofdletsel overgebracht naar het Spaarne Ziekenhuis in Haarlem. Een 17-jarige bijrijder van de bromfietser en plaatsgenoot klaagde over de buik doordat hij tegen het stuur van de bromfiets terechtkwam. De bijrijder werd eveneens overgebracht naar het ziekenhuis in Haarlem.


Katwijk Aanhouding verdachte

Op zondag 26 september omstreeks 01.25 uur hield de politie een 17-jarige jongen uit Katwijk aan. Politie had gezien dat de jongen uit een onafgesloten schuurtje aan de Koningin Wilhelminastraat een boormachine wegnam en deze vervolgens verstopte. Na verhoor werd de verdachte omstreeks 03.15 uur in vrijheid gesteld. Hij zal zich te zijner tijd moeten verantwoorden voor de rechter.


Leiden Aanhouding verdachten inbraak

Op zaterdag 25 september omstreeks 04.00 uur hield de politie twee mannen aan van respectievelijk 18 en 20 jaar, beide afkomstig uit Leiden in verband met een inbraak in een kiosk op het Stationsplein Getuigen hadden gezien dat beide mannen door middel van het openbreken van het rolluik zich de toegang tot de kiosk hadden verschaft. Hierop hebben zij goederen weggenomen. Op dat moment waren bikers van de politie op een ander perron aanwezig waardoor de verdachten snel konden worden aangehouden. De verdachten zijn in verzekering gesteld.

Leiden - Man mishandeld
Een 42-jarige man uit Oegstgeest werd zondagmorgen 26 september rond 08.30 uur gewond aangetroffen op een parkeerterrein aan de 2e Binnenvestgracht. De man was slecht aanspreekbaar en werd overgebracht naar het LUMC. Daar stelde men een gebroken neus en jukbeen vast. De politie denkt dat de man is mishandeld en is met een onderzoek begonnen. In bosjes aan het Kiekpad werd de mobiele telefoon van de man gevonden.

Leiden - Fietser breekt enkel
Een 18-jarige fietser uit Oegstgeest verleende op zondag 26 september rond 01.40 uur op de fietsoversteekplaats nabij de kruising Schuttersveld met de Dellaertweg en het Stationsplein geen voorrang aan een 29-jarige automobilist uit Leiden. Bij de aanrijding die ontstond brak de fietser zijn enkel. Hij werd overgebracht naar het LUMC.

Woubrugge - Politie vordert rijbewijs in
De politie vorderde op zondag 26 september het rijbewijs in van een 22-jarige automobilist uit Woubrugge. De man werd rond 04.45 uur op de Bateweg door agenten gecontroleerd. Er werd drankgebruik geconstateerd. De ademanalyse aan het bureau gaf een waarde aan van 655 ug/l (limiet 220 ug/l). De politie vorderde daarop het rijbewijs in en maakt proces-verbaal op.


Alphen aan den Rijn Motorrijder tijdens wedstrijd onderuit, twee gewonden

Tijdens een motorcrosswedstrijd op het industrieterrein in Kerk en Zanen is een 18-jarige motorrijder uit Schijndel met zijn voertuig in de bocht van de Rontgenweg/Flemingweg onderuit gegaan. De motorrijder botste tegen de dranghekken waarna de hekken omvielen en opschoven tegen drie toeschouwers. De motorrijder kwam in het gras terecht maar bleef ongedeerd. Een 36-jarige Woerdense werd met letsel aan een schouder overgebracht nar het Hofpoortziekenhuis in haar woonplaats. Een 6-jarige Alphenaar liep letsel op in het gezicht.


Zwammerdam Piloot onwel na verlenen assistentie bij ongeval

Een piloot van een traumahelicopter is zondagavond, 26 september, onwel geworden. Het team verleende assistentie bij een verkeersongeval op de N11 ter hoogte van Zwammerdam. Een 25-jarige motorrijder uit Gouda reed omstreeks 17.30 uur met te hoge snelheid in de richting van Bodegraven waarbij hij tegen een auto van een 21-jarige bestuurster uit Berghem reed. De auto sloeg drie keer over de kop en kwam in de berm tot stilstand. De bestuurster werd met onder andere een pijnlijk borstbeen overgebracht naar het Hofpoortziekenhuis in Woerden. Haar vader, een 55-jarige man eveneens uit Berghem werd ook voor controle naar hetzelfde ziekenhuis vervoerd. De motorrijder liep een gebroken arm en rugletsel op. Hij werd met spoedtransport overgebracht naar het LUMC in Leiden. Op het moment dat de piloot en zijn collega's instapten in de heli om terug te vliegen, werd hij onwel. De piloot werd voor verder onderzoek overgebracht naar het Erasmus Medisch Centrum. Vanwege de naderende duisternis werd met spoed over de weg een collega piloot gehaald die de heli terugvloog. Tot omstreeks 20.00 uur bleef de heli onder toezicht van de politie in de berm staan. De N11 is tot die tijd op dat deel van de weg afgesloten geweest.


Gouda Motorrijder tegen lantaarnpaal

Een 25-jarige motorrijder uit Monster is zaterdag 25 september rond 15.15 uur tegen een lantaarnpaal gereden op de Burgemeester van Reenensingel. De man was net de kruising met de Burgemeester Mijssingel gepasseerd en had twee auto's ingehaald. Na de kruising volgt een wegversmalling en een bocht. In de bocht is de motorrijder onderuit gegaan. Hij is met zware kneuzingen naar het ziekenhuis gebracht.


Gouda Aanhouding

De politie heeft in de nacht van zaterdag 25 op zondag 26 september een 26-jarige Gouwenaar aangehouden op verdenking van mishandeling van drie plaatsgenoten. De verdachte zat in een horecagelegenheid in het centrum. Omdat hij meerdere keren de vriendin van een 26-jarige Gouwenaar aanstootte, sprak deze de verdachte hierop aan. Onmiddellijk gaf de verdachte de Gouwenaar een kopstoot. Hierop is de verdachte door twee portiers naar buiten gebracht. De verdachte bleef echter terugkomen en sloeg de beide portiers. Toen de man voor de derde keer terugkwam, kwam de politie ter plaatse en heeft de man aangehouden.


Stolwijk Onder invloed

De politie heeft zaterdag 25 september rond 21.00 uur een 70-jarige man uit Berkenwoude aangehouden wegens rijden onder invloed. Agenten zagen hem slingerend over de Schoonhovenseweg rijden en op de rotonde bijna een aanrijding veroorzaken. De ademanalyse wees 620 ug/l uit. De limiet in het verkeer is 220 ug/l. De politie heeft zijn rijbewijs ingevorderd (dit gebeurt vanaf 570 ug/l) en hem een rijverbod gegeven.


Schoonhoven Technische oorzaak brand woning

Een technische mankement aan een halogeenlamp blijkt de oorzaak te zijn van een brand in een woning aan de H.A. Schreuderstraat. Vermoedelijk brandde de lamp door waarna de brand ontstond en snel om zich heen greep. De technische recherche vond in de slaapkamer waar de brand begon resten van de lamp en een transformator. De brand ontstond op vrijdag 24 september even voor 23.00 uur op de eerste etage van de woning. Een vier maanden oude baby die nog in de woning aanwezig was werd omstreeks 23.45 uur door de brandweer levenloos uit de woning gehaald.

----------------------------------------- einde berichten ----------------------------------------------
---



Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459800 Fax 071 - 5459326 ---- --