Politie Rotterdam Rijnmond

Uitgave maandag 27 september 2004

* CHINEES RESTAURANT OVERVALLEN
RIDDERKERK - Zondagavond omstreeks negen uur werd een Chinees restaurant op het Dillenburgplein overvallen. Een man kwam het restaurant binnen, waarna hij onder bedreiging van een vuurwapen geld eiste. Met een nog onbekend geldbedrag rende de overvaller het restaurant uit en vluchtte in onbekende richting. De recherche van het district Feijenoord-Ridderster stelt een onderzoek in.


* EEN OP ZEVEN AUTOMOBILISTEN BEKEURD TIJDENS ALCOHOLCONTROLE

Personeel van het district Rotterdam-Centrum, wijkteam Cool hield zondagochtend tussen vier uur en half tien een alcoholcontrole op de Witte de Withstraat. In totaal moesten 26 automobilisten de blaastest afleggen. Van hen kregen er vier een proces-verbaal voor het rijden onder invloed van alcohol.


* WRAK VAN DE WEG
Zondagochtend omstreeks half twaalf schakelde personeel van de Douane de politie in nadat zij op de Vierhavenstraat een dertigjarige Fransman in een autowrak hadden zien rijden. Politiemensen hielden de bestuurder staande en constateerden tijdens de controle van de auto een groot aantal technische gebreken. Zo was de bedrading van het dashboard en het contactslot duidelijk zichtbaar, was een schokbreker versleten, het remvloeistofreservoir leeg, een portier doormidden gebroken, vanwege het ontbreken van een tankdop een doek in de tankopening gepropt, werkte de blower niet en lag de motorkap los op het voertuig. Ook waren de vier banden verdroogd, lag de accu los, waren diverse slangen en kabels met plakband aan elkaar bevestigd en de drie ruitenwissers tot op het metaal versleten en kon het portier niet van binnenuit geopend worden. De chauffeur verklaarde dat de auto van zijn broer was en dat hij er vanuit Frankrijk al 1000 kilometer mee had gereden. De Fransman was het er niet mee eens dat de auto door de politie in beslag werd genomen. Volgens hem was de auto veilig als er een 'goede chauffeur' mee reed.


* AUTO-INBREKER OP HETERDAAD BETRAPT
Zondagmiddag omstreeks drie uur werd een 36-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats op de Wijnhaven aangehouden. Politiemensen betrapten de man toen hij probeerde in te breken in een auto. Hij werd aangehouden en voor nader verhoor en onderzoek meegenomen naar het politiebureau. Hij wordt ook verdacht van meerdere inbraken de afgelopen tijd in auto's die geparkeerd stonden aan de Wijnhaven.



Copyright © 2004 Politie Rotterdam-Rijnmond - disclaimer