Piloot onwel na verlenen assistentie bij ongeval

Zwammerdam 27-09-2004 - Een piloot van een traumahelicopter is zondagavond, 26 september, onwel geworden. Het team verleende assistentie bij een verkeersongeval op de N11 ter hoogte van Zwammerdam.

Een 25-jarige motorrijder uit Gouda reed omstreeks 17.30 uur met te hoge snelheid in de richting van Bodegraven waarbij hij tegen een auto van een 21-jarige bestuurster uit Berghem reed. De auto sloeg drie keer over de kop en kwam in de berm tot stilstand.

De bestuurster werd met onder andere een pijnlijk borstbeen overgebracht naar het Hofpoortziekenhuis in Woerden. Haar vader, een 55-jarige man eveneens uit Berghem werd ook voor controle naar hetzelfde ziekenhuis vervoerd. De motorrijder liep een gebroken arm en rugletsel op. Hij werd met spoedtransport overgebracht naar het LUMC in Leiden.

Op het moment dat de piloot en zijn collegas instapten in de heli om terug te vliegen, werd hij onwel. De piloot werd voor verder onderzoek overgebracht naar het Erasmus Medisch Centrum. Vanwege de naderende duisternis werd met spoed over de weg een collega piloot gehaald die de heli terugvloog. Tot omstreeks 20.00 uur bleef de heli onder toezicht van de politie in de berm staan. De N11 is tot die tijd op dat deel van de weg afgesloten geweest.