Politie Groningen

Persberichten maandag 27 september 2004

provincie Groningen, 27-09-2004 -

Groningen: fietsdief aangehouden
Een 38-jarige man uit Groningen werd zondagavond in de Papengang aangehouden op verdenking van fietsdiefstal. Twee mannen uit Groningen verklaarden dat hun fiets gestolen was bij een café in de Peperstraat. Op een gegeven moment zagen zij de verdachte op een van hun fietsen rijden. Een schermutseling in de Papengang volgde waarna de politie ter plaatse kwam. De Stadjer werd aangehouden en voor onderzoek ingesloten.

Groningen: dronken automobilist rijdt tegen geparkeerde autos Op de Helperzoom heeft de politie zondagavond een 38-jarige man uit Groningen aangehouden voor rijden onder invloed. De verdachte was in zijn auto de controle kwijtgeraakt over het stuur, waarna hij tegen drie geparkeerde autos was gebotst. Een blaastest op straat wees uit dat de Stadjer te veel alcohol had gedronken. Op het politiebureau bleek dat hij 1,4 promille alcohol in zijn bloed had. De politie vorderde het rijbewijs in van de alcomobilist in. Van het ongeval heeft de politie een rapportage gemaakt. De politie maakt proces-verbaal op.

Groningen: alcomobiliste veroorzaakt aanrijding
De politie heeft zondagavond op de Petrus Campersingel een 20-jarige vrouw uit Groningen aangehouden voor rijden onder invloed. Een 25-jarige automobilist uit Groningen moest met zijn auto remmen voor een overstekende voetganger. Een 42-jarige vrouw uit Groningen moest hiervoor ook remmen. De 20-jarige kon vervolgens haar auto niet tijdig tot stilstand brengen en botste zij tegen de auto van de voor haar rijdende automobiliste. Door deze aanrijding botste deze vrouw tegen de voorste auto van de 25-jarige Stadjer. De 42-jarige vrouw moest voor onderzoek naar het ziekenhuis worden gebracht. Een blaastest op straat wees uit dat de 20-jarige vrouw te veel alcohol had gedronken. Zij bleek na de ademanalysetest op het politiebureau 1,35 promille alcohol in haar bloed te hebben. De politie vorderde haar rijbewijs in. De politie maakt proces-verbaal op.

Groningen: rijden onder invloed
Op de Kardingerweg heeft de politie zondagavond een 41-jarige man uit Groningen aangehouden voor rijden onder invloed. De Stadjer werd door de politie in zijn auto gecontroleerd. Een blaastest op straat wees uit dat de man 1,45 promille alcohol in zijn bloed had. De politie vorderde zijn rijbewijs in. Na verhoor mocht de Stadjer het politiebureau verlaten. De politie maakt proces-verbaal op.

Groningen: Stadjer aangehouden voor bedreiging
De politie heeft zondagmiddag op de Sumatralaan een 57-jarige man uit Groningen aangehouden voor bedreiging. De Stadjer had op straat ruzie gekregen met een 39-jarige vrouw uit Groningen. Hierbij werd de man zo kwaad dat hij uit zijn woning een mes haalde en met het voorwerp zwaaiende bewegingen maakte. Ook uitte hij woordelijke bedreigingen in de richting van de vrouw. Een bekende van de vrouw wist de verdachte te overmeesteren. De man werd overgedragen aan de politie. In zijn woning trof de politie een mes aan. Het voorwerp werd in beslag genomen. De verdachte mocht na verhoor het politiebureau verlaten. De vrouw doet aangifte. De politie maakt proces-verbaal op.

Groningen: snelheidscontroles
Op de Rijksweg en de Laan 1940-1945 heeft de politie zondagmiddag twee snelheidscontroles gehouden. Op de Rijksweg werden in totaal 1200 voertuigen gecontroleerd. Hiervan reden 107 bestuurders te hard. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 90 km/uur, waar 50 km/uur is toegestaan. Op de Laan 1940-1945 passeerden 1330 voertuigen. Bij deze controle reden 81 bestuurders te hard. Beide controles duurden twee uur.

Regioberichten volgen later