Ingezonden persbericht

27 september 2004

Cartesis werkt samen met Ascential Software voor een versnelde realisatie van Open BPM

~ koppeling van Business Performance Management met zakelijke toepassingen om sneller, consistenter en eenvoudiger te rapporteren ~

Cartesis, de internationale Business Performance Management (BPM)-specialist, heeft een reseller-overeenkomst gesloten met Ascential Software Corporation (Nasdaq: ASCL), specialist in zakelijke gegevensintegratie, om een consistente brug te slaan tussen BPM en zakelijke toepassingen. De overeenkomst werd aangekondigd op Cartesis wereldwijde gebruikersconferentie, die vorige week in Barcelona werd gehouden.

De bedrijven hebben de handen ineen geslagen om een integratiekoppeling te ontwikkelen tussen Cartesis® Suite en onderliggende bedrijfssystemen, door de inzet van Ascentials veelgebruikte DataStage. Met Ascentials krachtige oplossing voor gegevensintegratie en complete connectiviteits-PACKS (Packaged Application Connectivity Kits) ontstaat een krachtigere, snellere en meer schaalbare omgeving voor Business Performance Management.

Dit staat centraal in Cartesis visie op Open BPM : het stroomlijnen van het proces waarbinnen belangrijke zakelijke indicatoren uit onderliggende applicaties gehaald worden en het verbeteren van business intelligence. Het resultaat is meer inzicht in het verhaal én het proces achter de cijfers. Bovendien gaat deze visie uit van een bredere aanpak van open business intelligence door nieuwe technologische samenwerkingsverbanden op het gebied van gegevensintegratie.

De oplossing reduceert de complexiteit door een directe en automatische koppeling tussen het Integrated Data Model (IDM), dat alle Cartesis BPM-oplossingen ondersteunt, en operationele systemen, zoals SAP, Oracle en PeopleSoft.

Organisaties zullen profiteren van een uiterst schaalbaar aanbod dat snel en moeiteloos grote datavolumes tussen systemen uitwisselt, zo vaak als tegenwoordig nodig is voor wereldwijde ondernemingen. Tegelijkertijd verbetert het de dataconsistentie en bevordert het compliance door volledige controleerbaarheid van de gehele transactieketen, van de bron tot publicatie.

Deze samenwerking brengt de bekende BPM-suite samen met de belangrijkste integratieoplossing op de markt , aldus Didier Benchimol, CEO bij Cartesis. Door samenwerking met de beste bedrijven op hun respectievelijke werkterreinen hebben we het sterkst mogelijke netwerk gebouwd dat ons ondersteunt in gebieden buiten onze kernexpertise. Deze deal is daar geen uitzondering op, en zal van onschatbare waarde zijn als we overgaan tot de volgende stap in de algemene visie van onze onderneming open, volledig geïntegreerde BPM.

Gegevensintegratie voor bedrijven is een kritiek onderdeel in het stroomlijnen en het op één lijn brengen van bedrijfsprocessen en financiële informatie. We zijn blij dat Cartesis ervoor heeft gekozen om met Ascential Software te gaan samenwerken voor de versterking van de gegevensintegratie-component van zijn aanbod , zei Stephane Werba, managing director bij Ascential Software, West-Europa. Ascential Software heeft een gevestigde naam als voorloper op het gebied van gegevensintegratie voor bedrijven. Samen met de unieke BPM-oplossingen en ervaring van Cartesis met Fortune Global 100 bedrijven bieden wij een aantrekkelijke meerwaarde aan onze gezamenlijke klanten.

BPM moet gegevens opnemen uit operationele systemen om daadwerkelijk toegevoegde waarde te hebben voor het bedrijf. Bovendien zal de controleerbaarheid van informatie van operationele tot rapportagesystemen CFO s helpen met het voldoen aan de regelgeving, dit omdat er een garantie bestaat dat essentiële gegevens vanaf de bron getraceerd kunnen worden , aldus John van Decker, senior vice president en practice lead bij META Group. Dit illustreert verder dat BPM-oplossingen steeds functioneler en waardevoller worden en snel van cruciaal belang worden voor een soepele bedrijfsvoering.

(521 woorden)

BERICHT VOOR DE REDACTIE

Over Ascential Software
Ascential Software Corporation (Nasdaq: ASCL) is marktleider in gegevensintegratie voor bedrijven. Klanten en partners wereldwijd gebruiken Ascential Enterprise Integration Suite" om op een vertrouwelijke manier gegevens om te zetten in nauwkeurige, betrouwbare en complete bedrijfsinformatie voor het verbeteren van operationele prestaties en decision-making op alle kritieke zakelijke dimensies.
De veelomvattende oplossingen leveren on-demand gegevensintegratie, aangevuld met professionele diensten, vakkennis en methodologieën.
Ascential Software heeft het hoofdkantoor in Westboro (MA) en heeft wereldwijd meer dan 3000 klanten en partners in sectoren als financiële dienstverlening, bank-en verzekeringswezen, gezondheidszorg, retail, productie, consumentengoederen, telecommunicatie en overheid.

Ingezonden persbericht