Utrecht stad, 10.15 uur

Utrecht 27-09-2004 - Nieuwsberichten districten Utrecht stad

Drie aanhoudingen na voetbalwedstrijd

UTRECHT De politie heeft na de wedstrijd F.C. Utrecht ADO Den Haag, die in het algemeen zonder verdere incidenten is verlopen, drie aanhoudingen verricht. De verdachten(verdere gegevens niet bekend) werden aangehouden op verdenking van openlijk geweld, vernieling van een ruit en diefstal van een fiets.

Autokraker aangehouden

UTRECHT Op zondag 26 september omstreeks 14.20 uur werd een 27-jarige inwoner van Utrecht aangehouden op verdenking van een inbraak in een geparkeerde auto op het Rachmaninoffplantsoen.

Een politieman zag de verdachte staan met een autoradio CD speler in zijn handen die hij aan een andere man toonde, waarop de politieman ingreep. Van het voertuig waaruit de CD-speler was gehaald, bleek een ruit vernield te zijn. De Utrechter werd voor nader onderzoek ingesloten.

Autokraker aangehouden

UTRECHT Op zondag 26 september omstreeks 15.55 uur werd een 36-jarige inwoner van Utrecht aangehouden op verdenking van een inbraak in een geparkeerde auto op het Lucasbolwerk.

Een getuige meldde de inbraak aan de politie die onmiddellijk op onderzoek uitging. Op de Jufferstraat wees een andere getuige de politie op de wegvluchtende verdachte, die kans zag zich onder een auto te verstoppen.

De Utrechter werd vervolgens onder de auto vandaan gehaald en vervoerd naar het bureau. Een ruit van opengebroken auto bleek vernield te zijn. De Utrechter werd ingesloten voor nader onderzoek.

Autodieven aangehouden

UTRECHT Op maandag 27 september omstreeks 00.50 uur zijn twee inwoners van Utrecht van 19 en 20 jaar aangehouden op verdenking van het stelen van een auto.

Surveillerende politiemensen hadden de gegevens van het gestolen voertuig doorgekregen. De dief zou het voertuig inmiddels hebben verlaten en was als passagier achterop op een scooter gesprongen. Kort daarop zag de politie de scooter rijden op de Herman Modestraat. Bij het zien van de politie verloor de bestuurder kennelijk de macht over de scooter en kwam ten val. Hierop konden de twee worden aangehouden.

De twee zitten vast voor nader onderzoek.