Politie Gelderland-Midden

Arnhem Veluwezoom

---

Arnhem - twee gewonden bij kettingbotsing Pleijweg
Publicatiedatum: 27-09-2004

Bij een kettingbotsing tussen vier auto's op de Pleijweg (N325) in Arnhem zijn maandagochtend twee betrokkenen gewond geraakt. Drie auto's moesten worden afgesleept. Als gevolg van het ongeval liep het overige verkeer aanzienlijke vertraging op. Het ongeval gebeurde omstreeks zeven uur, midden in de ochtendspits, op het weggedeelte tussen het knooppunt Velperbroek en de afrit Kronenburg. Voor de afrit Kronenburg moest het verkeer afremmen. Een 39-jarige vrouw uit Eindhoven kon niet meer tijdig stoppen en botste achterop enkele voorgangers die stilstonden. De Eindhovense en 31-jarige automobiliste uit Nijmegen liepen daarbij onder meer nekletsel op en zijn naar het ziekenhuis gebracht. De overige betrokkenen kwamen met de schrik vrij.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Gelderland-Midden


---

Terschuur - ziekenauto van de weg geraakt

Publicatiedatum: 27-09-2004

Op de Zelderseweg in Terschuur is maandagochtend een ziekenauto van de weg geraakt. De beide inzittenden, de 29-jarige bestuurder en zijn 44-jarige bijrijder, kwamen met de schrik vrij. De ambulance was rond half tien op weg met een spoedrit van Barneveld richting Nijkerk. Tijdens de rit werden zwaailicht en sirene gebruikt. Bij het nemen van een bocht in de weg zou de ambulance van de weg zijn geraakt, waarna de bestuurder de macht over het stuur verloor. De ambulance raakte vervolgens twee bomen en kantelde, om vervolgens op de zijkant in de berm te belanden. De beide inzittenden konden eigenhandig uit het wrak klauteren. De ambulance zelf is vermoedelijk total-loss en moest worden afgesleept. Tijdens de rit werd geen patiënt vervoerd. Gedurende de afhandeling van het ongeval sloot de politie de rijbaan af en werd het verkeer omgeleid.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Wageningen - Wageningers bekennen mishandelingen
Publicatiedatum: 27-09-2004

De twee Wageningers, die in de nacht van zaterdag op zondag waren aangehouden wegens hun vermeende betrokkenheid bij een vechtpartij hebben bekend. Beide verdachten, 31 en 43 jaar oud, zouden die nacht in een horecazaak aan de Kapelstraat in hun woonplaats twee andere bezoekers in de zaak hebben mishandeld. De slachtoffers, een 36-jarige vrouw uit Renkum en een 43-jarige man uit het Friese Wûnseradiel, raakten daarbij licht gewond en deden aangifte. De beide verdachten konden kort na het voorval op aanwijzen van onder meer omstanders worden aangehouden. Volgens de 43-jarige verdachte zou zijn vrouw door een van de slachtoffers om nog onbekende reden zijn uitgescholden. Hierop zou hij het 43-jarige slachtoffer hebben geslagen.Ook de 31-jarige bekende zijn aandeel in de zaak. Hij zou het 36-jarige slachtoffer hebben geslagen. Volgens de lezing van de slachtoffers zouden de verdachten zich rumoerig hebben gedragen. Toen een van de slachtoffers daarover een opmerking maakte zou de vlam in de pan geslagen zijn. De verdachten gaven wel toe gedronken te hebben. Beiden kregen in overleg met justitie een dagvaarding uitgereikt, waarna ze zijn vrijgelaten.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606