AERODATA

Luchtfoto van Nederland on-line

Vanaf medio september kan men op de website www.aerogrid.nl terecht voor digitale luchtfotografie van geheel Nederland. In 2003 heeft Aerodata Int. Surveys heeft een groot landsdekkend digitaal luchtfotobestand van Nederland vervaardigd onder de naam aeroGRID NL2003.
In dit bestand is circa 38.000 km2 landoppervlak vastgelegd met een indrukwekkende mate van detail. De beeldpunten waaruit dit bestand is opgebouwd zijn slechts een halve meter groot. Hierdoor zijn zelfs details als de belijningen op de snelwegen probleemloos te onderscheiden. Vanzelfsprekend zijn ook huizen, wijken, wegen, industrie gebieden, natuurgebieden etc. goed te herkennen in deze beelden.
Dit hoogwaardige fotomateriaal is nu voor het eerst door iedereen te bekijken en te verkrijgen. Men hoeft slechts over een standaard computer en een Internet verbinding te beschikken. Via eenvoudige instructies op het scherm wordt de bezoeker van de site begeleid. Met enkele muisklikken wordt het gebied van interesse geselecteerd. Met deze Internet ontsluiting is het gebruik van luchtfotodata niet langer beperkt tot de selecte groep van professionele gebruikers maar kan ook het grote publiek er kennis mee maken.
De toepassingsmogelijkheden zijn talloos, het illustreren van een artikel, als onderdeel van een spreekbeurt, het aankleden van de eigen bedrijfswebsite, het situeren van beschikbaar vastgoed of het plannen van een wandeltocht.
Voor de meer technische toepassingen kan het fotobestand ook met topografische coördinaten geleverd worden waardoor het toepasbaar wordt voor bijvoorbeeld geo-marketing, leidingregistratie of als achtergrond voor flight simulators.
Het bestand aeroGRID NL 2003 zal vanaf medio september on-line staan en is direct toegankelijk via de link www.aerogrid.nl.

27 sep 04 10:28