Politie Twente

Persberichten Politie Twente 27 september 2004

Man slaat ruiten in

Gemaskerde man slaat met honkbalknuppel ruiten in

Hengelo

Zondagmorgen 26 september omstreeks 10.00 uur werd door een getuige gemeld dat hij had gezien dat een gemaskerde man ruiten had vernield met een honkbalknuppel. Bij controle bleek dit te gaan om twee ruiten van woningen aan de M.A. de Ruyterstraat en een ruit van een woning aan de Isaac Sweersstraat, beiden bij elkaar om de hoek in Hengelo. De getuige had gezien dat een man met een theedoek of sjaal voor zijn gezicht uit een zwarte Opel Corsa was gestapt, dat deze man een honkbalknuppel in de hand had en dat hij daarmee de ruiten had ingeslagen.Toen de man was uitgestapt is de auto over de Troelstrastraat weggereden en na het inslaan van de ruiten is de dader vermoedelijk weggelopen over de Isaac Sweersstraat. De bewoners van de woningen waarvan de ruiten zijn vernield hebben aangifte gedaan en hebben geen idee wie voor de vernielingen verantwoordelijk is. De politie stelt een onderzoek in. (04-119907)

Aanhouding na mishandeling

Jongen slaat meisje en wordt aangehouden

Hengelo

Zondagavond 26 september om ongeveer 22.20 uur wordt gemeld dat er in een woning aan de Slachthuisweg in Hengelo problemen zijn. Ter plaatse blijkt dat een 16 jr. bewoonster door een 18 jr. Hengeloer is geslagen. Zij wil daarvan aangifte doen en hij zat nog op de bovenverdieping van de woning. Op de bovendieping zat inderdaad de 18 jr. en hij verklaarde dat hij problemen had gehad. Hierop de 18 jr. aangehouden en meegenomen naar het bureau. In zijn fouillering werd een bankpasje aangetroffen op naam van iemand anders. Uit een eerste onderzoekje bleek dit te gaan om een bankpas die afkomstig is van een woninginbraak aan de Oude Postweg in Hengelo, gepleegd op 25 april jl. De 18 jr. is voor verder onderzoek opgesloten. (04-119944)

Rijden onder invloed

Automobilist slipt op glad wegdek, krijgt lekke band en is onder invloed

Enschede

Politiemensen stonden zondagmorgen 26 september om ongeveer 08.35 uur op de kruising Oliemolensingel - Marthalaan i.v.m een glad wegdek door een oliespoor. Op dat moment slipte een automobilist en kwam tegen de middengeleider aan. Hij reed door maar doordat zijn auto een lekke band had gekregen kon hij niet verder en stopte op de Marthalaan. Hier bleek dat hij behoorlijk diep in het bekende glaasje had gekeken. Hiervoor werd hij, een 19 jr. Enschedeer, aangehouden en de ademanalyse aan het bureau wees 1.15 promille uit. Het rijbewijs van de 19 jr. is ingevorderd en proces-verbaal wordt opgemaakt. Het oliespoor is door Twente Milieu verwijderd, over de veroorzaker van dit spoor is nog niets bekend. (04-119781 / 119779)

Jan Camphuis: 053-4555588


---- --