Politie Twente

Persberichten Politie Twente 27 september 2004

Inbrekers actief

Meerdere inbraken in de wijk Windmolenbroek

Almelo

In de nacht van zaterdag 25 op zondag 26 september werden bij de politie meerdere inbraken gemeld in de wijk Windmolenbroek. De inbraken vonden plaats in woningen aan De Ibis (3x), De Condor (1x) en De Hop (1x). Bij twee woningen werd ook daadwerkelijk goed gestolen. De buit bestond uit digitale camera's en autopapieren. De politie stelt een buurtonderzoek in.

Rijden onder invloed

Verdachte van rijden onder invloed weigert alle medewerking

Holten

Op maandag 27 september werd omstreeks 02.10 uur de aandacht van surveillerende politiemensen getrokken door een auto. Zij zagen hoe een automobilist met hoge snelheid over de Raalterweg reed en zonder reden meerdere keren afremde. Zij volgden de auto en controleerden de automobilist, een 34-jarige man uit Nieuwkoop. Er werd bij de verdachte alcoholgebruik geconstateerd. De verdachte weigerde echter elke medewerking en reageerde erg weerspannig. Daarop is hij geboeid overgebracht naar het bureau. Ook daar weigerde de verdachte elke medewerking aan een onderzoek. Zijn rijbewijs bleek niet tijdig verlengd en werd ingenomen. Hij kreeg een rijverbod van 8 uur. De politie maakt proces-verbaal op. (04-119980)

Duo steelt bankpas

Na diefstal bankpas wordt telefonisch om de pincode gevraagd, waarna 1.000 euro wordt opgenomen

Almelo

Op zaterdag 25 september belden omstreeks 18.30 uur twee onbekende vrouwen aan bij de woning van een bejaard echtpaar aan de Hagenborgh. De twee vrouwen vroegen om een envelop waarop ze werden binnen gelaten. Kort nadat de twee vrouwen waren vertrokken werd gebeld naar de woning. Een mannenstem vertelde dat hij van de politie was en een bankpas had gevonden. Deze stond op naam van de bewoonster, waarna hij om de pincode vroeg. De aangeefster was zo verbouwereerd dat ze de pincode gaf. Omdat ze een en ander toch niet vertrouwde heeft ze de politie gebeld en daarna haar bankpas laten blokkeren. De blokkeringcentrale wist haar te vertellen dat inmiddels 1.000 euro van de rekening was gepind. Het signalement van de twee vrouwen luidt: dame 1: ongeveer 30 jaar oud, tenger postuur, half lang haar tot boven de schouders. Ze droeg een petje en een licht beige suède jas met bont. Dame 2: ongeveer 18 jaar oud, tenger postuur, half lang donker haar. Gekleed in een zwarte leren jas en ook zij droeg een petje. De politie waarschuwt nog maar eens dat de pincode nooit aan wie dan ook mag worden afgegeven. Ook niet aan de politie. De pincode wordt uitsluitend gebruikt tijdens geldtransacties bij pinapparaten. (04-119888)

Monique Oude Wolbers: 053-4555588


---- --