Ingezonden persbericht

RADIO 10 GOLD EN NOORDZEE 100.7 FM ZORGEN MET GROEIENDE RESULTATEN VOOR STEEDS STERKERE POSITIE TALPA RADIO NEDERLAND

Hilversum, 27 september 2004 - Zowel Radio 10 Gold als Noordzee 100.7 FM is volgens de nieuwste luistercijfers van Intomart GFK, over de maanden juli en augustus, gestegen in marktaandeel. Radio 10 Gold laat een stijging zien van 0,3% tot 5,1%. Noordzee 100.7 FM stijgt met 0,2% naar 4,8%. Dit meldt Talpa Radio Nederland, de verkoop- en marketingorganisatie van Radio 10 Gold en Noordzee 100.7 FM. Talpa Radio Nederland neemt hierdoor een steeds sterkere positie in.

Erik de Zwart, directeur van moedermaatschappij Talpa Radio International, is bijzonder blij met de cijfers van Radio 10 Gold en Noordzee 100.7 FM. "Deze groeiende resultaten tonen aan dat we een steeds grotere groep trouwe luisteraars creëren voor beide stations. Hierdoor verwerven wij met Talpa Radio Nederland een sterke positie ten opzichte van de concurrentie. Radio 10 Gold stond, door het verliezen van de FM frequentie, een jaar geleden nog op de rand van de afgrond. Maar we zijn er door keihard werken in geslaagd om de continuïteit van Radio 10 Gold veilig te stellen. Het verkrijgen van de sterke AM 1008 frequentie werpt nu ook duidelijk zijn vruchten af", aldus De Zwart.

"Ook de cijfers van Noordzee 100.7 FM laten een stijgende lijn zien. Dat stemt ons zeer positief voor de toekomst. Het recent gekozen nieuwe format is nog niet in deze resultaten verwerkt, maar de verwachtingen hiervan zijn hoog. Noordzee 100.7 FM weet muziek en entertainment op een luchtige manier te combineren. Met deze profilering weet Noordzee 100.7 FM zich onderscheidend te positioneren. Wij hebben er dan ook het volste vertrouwen in dat de stijging die de luistercijfers nu vertonen zich zal blijven voortzetten", vervolgt een enthousiaste De Zwart.

Radio 10 Gold draait de grootste hits en heeft de meeste prijzen. De muziek van toen en nu is gericht op de volwassen luisteraar. Radio 10 Gold is in heel Nederland en ver daarbuiten te ontvangen via AM 1008 en in heel Nederland ook via de kabel.

Noordzee 100.7 FM is het music & entertainment station in Nederland. Noordzee 100.7 FM is in bijna heel Nederland te ontvangen via 100.7 FM, maar in Noord-Nederland via 100.4 FM. Daarnaast is Noordzee 100.7 FM overal in Nederland te ontvangen via de kabel en via Digitenne.

Kijk voor meer informatie op www.radio10gold.nl en www.noordzeefm.nl. Radio 10 Gold en Noordzee 100.7 FM zijn onderdeel van Talpa Radio International.

//// EINDE PERSBERICHT ////

Noot voor de redactie,