Ingezonden persbericht

WS-I publiceert nieuwe specificatie voor webservice-standaarden

webMethods medeauteur van nieuwe Web Services Metadata Exchange specificatie

AMSTERDAM - 27 september 2004 - webMethods, Inc. (Nasdaq: WEBM), aanbieder van webservices-infrastructuuroplossingen maakt bekend dat de Web Services Interoperability Organization (WS-I) een nieuwe specificatie heeft gepubliceerd, die de samenwerking tussen webservices kan verbeteren en vereenvoudigen. De nieuwe WS-MetadataExchange specificatie, officieel vrijgegeven op 20 september 2004 door webMethods, BEA, Computer Associates, IBM, Microsoft, SAP en Sun, vormt een belangrijke nieuwe bouwsteen voor het creëren van flexibele, op webservices gebaseerde systemen.

WS-MetadataExchange (WS-MeX) zorgt ervoor dat webservices informatie over elkaar kunnen ontdekken, zonder voorafgaande kennis. Deze informatie of metadata, kan specifieke attributen van webservices beschrijven, zoals de exacte locatie, de gebruikte interface en de te volgen procedures bij het aanroepen. WS-MeX maakt gebruik van een serie van vraag-en-antwoord interacties, waarmee webservices automatisch alle benodigde metadata met elkaar kunnen uitwisselen.

"Vanaf het allereerste begin heeft webMethods een vooraanstaande plaats ingenomen bij de totstandkoming en uitbreiding van webservice-standaarden," zegt Andy Astor, vice president, Standards and Platform Strategies bij webMethods. "En ook in de komende jaren wil webMethods een voortrekkersrol blijven vervullen bij de ontwikkeling en promotie van specificaties, die de beloften van webservices kunnen inlossen".

webMethods speelt een actieve rol in verscheidene organisaties op het gebied van standaardisatie, waaronder de Web Services Interoperability Organization (WS-I), het World Wide Web Consortium (W3C) en OASIS. Deze betrokkenheid dateert al vanaf 1997, toen webMethods samen met Microsoft aan de wieg stond van de populaire SOAP-specificatie. Andere standaarden waaraan webMethods belangrijke bijdragen heeft geleverd, zijn onder andere: WIDL (voorloper WSDL), UDDI 2.0, XML Query Language (voorloper van XPATH), RosettaNet, Security Assertions Mark-up Language (SAML), XML Key Management System (XKMS) en Open Management Interface (OMI).

Over webMethods

webMethods, Inc (Nasdaq: WEBM) is de eerste onderneming in de software-industrie die een volledige webservices-infrastructuur biedt. De innovatieve oplossingen van webMethods op het gebied van real-time integratie, webservices, portals en bedrijfsprocesanalyse, stellen wereldwijd meer dan 1000 topondernemingen in staat om applicaties en bedrijfsprocessen te integreren en de efficiency van die processen in real-time te analyseren en te optimaliseren. Het hoofdkantoor van webMethods staat in Fairfax, Virginia in de Verenigde Staten. De onderneming heeft diverse andere vestigingen in de Verenigde Staten, Azië en Europa, waaronder Amsterdam.

Ingezonden persbericht