Ingezonden persbericht

CommVault introduceert recovery-oplossing voor Microsoft SharePoint-omgevingen

Snelle recovery van individuele documenten met CommVault Galaxy back-up en recovery

Utrecht, 27 september 2004 - CommVault Systems, leverancier van geïntegreerde enterprise-databeheeroplossingen, introduceert CommVault Galaxy back-up en recovery-software. De software is onderdeel van de CommVault QiNetix-suite en biedt geavanceerde database- en serverbeveiliging voor Microsoft Windows SharePoint Services-omgevingen. Nieuwe functionaliteit zorgt voor snelle recovery van documenten binnen Windows SharePoint Services- en Microsoft Office SharePoint Portal Server 2003-omgevingen. Snelle recovery van individuele documenten geeft kenniswerkers en beheerders betere toegang tot gemeenschappelijke informatie en resulteert in hogere productiviteit en lagere kosten.

De CommVault Galaxy for SharePoint Services and Technologies-oplossing biedt krachtige 'point-in-time' browse- en zoekmogelijkheden. Verder maakt het snelle, granulaire recovery van individuele documenten mogelijk. SharePoint Services and Technologies slaan data op in SQL-databases of in SQL-gebaseerde (MSDE) databases. CommVault Galaxy biedt granulaire beheermogelijkheden voor de hierin opgeslagen informatie.

Windows SharePoint Services en SharePoint Portal Server 2003 faciliteren samenwerking binnen een organisatie. Met de gecombineerde collaboration-functionaliteit van SharePoint Services and Technologies kunnen gebruikers eenvoudig collaboration websites creëren, bouwen en beheren, en deze aan de gehele organisatie beschikbaar stellen. Dit verkort de tijd voor het zoeken naar, en organiseren en beheren van bedrijfsdata. CommVault Galaxy vult deze voordelen aan door robuuste databescherming te bieden, die snelle toegang tot bedrijfsdata garandeert, zelfs bij problemen op server- of gebruikersniveau. CommVault heeft jarenlange ervaring op het gebied van granulair dataherstel en krachtig databeheer op bericht-, document- en objectniveau. De Galaxy-software dringt de benodigde tijd voor het herstellen van individuele documenten terug van enkele dagen tot minuten of zelfs seconden.

"Klanten kiezen voor Windows SharePoint Services om het delen van bestanden te optimaliseren en de samenwerking op het vlak van documenten te verbeteren. Op die manier groeit de productiviteit van individuen en van de organisatie", zegt Radhesh Balakrishnan, Senior Product Manager bij de Windows Server Division van Microsoft Corp. "Door SharePoint-data op granulair niveau te beschermen en te herstellen, helpt CommVault klanten bij het verbeteren van hun operationele efficiëntie."

"SharePoint wordt snel geaccepteerd door de markt en bepaalt de standaard voor samenwerking. CommVault wil dat proces versnellen door Document Level Recovery aan de Windows SharePoint Services- en SharePoint Portal Server 2003-omgevingen toe te voegen", aldus Randy De Meno, Director Advanced Applications en Microsoft Relationship bij CommVault Systems. "Er is veel vraag naar deze functionaliteit en doordat wij die al bieden voor SharePoint Products and Technologies, kunnen we ons concentreren op de verdere verbetering van andere onderdelen van ons QiNetix-platform. We kunnen ons nu richten op uitbreiding van de ondersteuning van SharePoint-omgevingen door andere onderdelen van de QiNetix-suite, en zo een compleet information life cycle-beheer bieden."

Beschikbaarheid
De individuele document recovery van CommVault Galaxy voor Windows SharePoint Services- en Microsoft SharePoint Portal Server 2003-omgevingen is onderdeel van CommVault QiNetix versie 5.9, die volgens planning in oktober/november 2004 wordt geïntroduceerd. Klanten met CommVault Galaxy versie 5.0 SharePoint-oplossingen en -onderhoudspakket, en deelnemers aan het Early Adopter-programma ontvangen de aanpassingen bij de algemene beschikbaarheid van de upgrade naar versie 5.9.

CommVault Systems
CommVault Systems biedt geïntegreerde databeheeroplossingen voor krachtige databescherming, universele beschikbaarheid en vereenvoudigd beheer van complexe storage-netwerken. Het CommVault QiNetix 5.0-platform, gebaseerd op CommVaults Common Technology Engine, biedt geavanceerde databescherming gedurende de gehele levenscyclus. De integratie van functies als back-up en herstel, migratie, archivering, replicatie en opslag verlagen ICT-kosten en optimaliseren ICT-services, zodat de beschikbaarheid van data tegen een maximale ROI is gewaarborgd. Het hoofdkantoor van CommVault Systems is gevestigd in Oceanport, New Jersey, in de Verenigde Staten. CommVault Nederland is gevestigd in Utrecht.