Ingezonden persbericht


AMERICAN EXPRESS BENOEMT JOOST VAN DEN BEMD TOT DEPUTY GENERAL MANAGER

BUSINESS TRAVEL NEDERLAND

"American Express Business Travel streeft door verdere transformatie van zakenreismarkt

naar dominante positie in Nederland."

AMSTERDAM, 27 september 2004. American Express heeft vandaag bekendgemaakt dat de heer Joost van den Bemd is benoemd tot Director, Deputy General Manager Business Travel in Nederland. Van den Bemd ziet het als zijn belangrijkste opdracht om met American Express Business Travel een dominante speler te worden in Nederland. Wereldwijd neemt het bedrijf al de eerste plaats in op het terrein van Travel Management. American Express wil ook in Nederland het voortouw nemen bij het verder transformeren van de markt voor zakenreizen, onder andere door het bieden van hoogwaardige diensten en online oplossingen die de zakelijke klant forse kostenbesparingen oplevert.

Tot voor was de heer van den Bemd Head of Sales en Account Development voor Nederland. In deze functie was hij verantwoordelijk voor Sales, Account Management en Marketing. De heer van den Bemd trad in 1997 in dienst van American Express Business Travel en in zijn zevenjarige loopbaan bij het bedrijf heeft hij verschillende functies bekleed op het gebied van sales, projectmanagement en consultancy & training.

De heer van den Bemd zegt zelf over zijn benoeming "Ik ben zeer verheugd dat mij de mogelijkheid wordt geboden om verder te bouwen aan de Business Travel activiteiten van American Express in Nederland. Het is mijn bedoeling om onze dominante positie als 's wereld grootste online zakenreisbureau ook voor de Nederlandse markt te claimen en onze klanten versneld te laten profiteren van de voordelen die wij hen op dit gebied kunnen bieden. Met onze jarenlange ervaring in de zakenreiswereld en nieuwste technologieën voor het aanbieden van online diensten stellen we hen in staat hun totale kosten op het gebied van zakelijke reizen en aanverwante zaken tot een minimum te beperken."

Michèle Dauwe, General Manager Business Travel Benelux , is blij met de nieuwe positie van Van den Bemd. "Joost heeft door de jaren heen een grote kennis van de Nederlandse markt opgebouwd. Daarnaast kan hij in deze steeds verder globaliserende markt terugvallen op waardevolle internationale ervaring terugvallen, opgedaan in de Verenigde Staten en Canada. Markten die qua zakenreisontwikkelingen vooruit lopen op de Europese markt, bijvoorbeeld op het gebied van online ontwikkelingen. Joost kan een actieve bijdrage leveren in een versnelde transformatie van de zakenreisindustrie in Nederland."

EINDE

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Eva Wolf
Winkelman en Van Hessen

070-4161616

ewolf@winkelmanenvanhessen.nl

Over American Express

American Express is het grootste bedrijf voor travelmanagement in Noord-Amerika en de rest van de wereld, en een van de grootste reisbureaus ter wereld. Via haar Global Corporate Services-business mag de organisatie bijna 70 procent van de Fortune 500-bedrijven tot haar klanten rekenen. Daarnaast maken tienduizenden middelgrote en kleine bedrijven gebruik van de diensten van Business Travel, Corporate Card en/of Corporate Purchasing Solutions. In de afgelopen tien jaar heeft American Express haar Business Travel dienstverlening aanzienlijk weten uit te breiden, zowel door organische groei als door zorgvuldige en geleidelijke overname van andere bedrijven met vergelijkbare of aanvullende sterke punten.

American Express Company is een in 1850 opgerichte wereldwijde organisatie voor reis-, financiële en netwerkservices. American Express is mondiaal marktleider in betaal- en creditcards, Travelers Cheques, reis- en financiële planning, zakelijke dienstverlening, verzekeringen en international banking.