1e persbericht van maandag 27 september 2004

Eindhoven 27-09-2004 - Berichten uit de regio

Eindhoven: Dronken man aangehouden na doorrijden na aanrijding

Een man van 21 jaar uit Eindhoven is zondagavond rond 23.30 uur aangehouden op de Grote Berg. Hij zou kort daarvoor op de Hoogstraat met zijn auto tegen de wagen van een 21-jarige Eindhovense vrouw zijn gebotst en daarna zijn doorgereden. Bij de aanrijding raakte niemand gewond. Gewaarschuwde agenten zagen de auto van de verdachte vervolgens op de Edenstraat rijden, waarna hij op de Grote Berg tot stoppen werd gedwongen. Op het bureau blies hij een alcoholpromillage van bijna 1,70, waarna zijn rijbewijs is ingevorderd en proces-verbaal is opgemaakt.

Eindhoven: Verdachten fietsendiefstal aangehouden

Een man van 39 jaar zonder vaste woon- of verblijfplaats en een 33-jarige Eindhovenaar zijn zondagavond rond 23.30 uur aangehouden op de Emmasingel. Bij de politie was de melding binnengekomen dat ze daar bezig waren een fiets te stelen. Toen agenten ter plaatse kwamen, renden de twee mannen weg. Na een korte achtervolging werden ze aangehouden en ingesloten voor verder onderzoek.

Eindhoven: Verdachte auto-inbraak opgepakt

Op de Stationsweg is zondagavond rond 21.30 uur een 42-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden. Hij wordt ervan verdacht dat hij daar kort daarvoor een auto zou hebben opengebroken. Een getuige had dat gezien, de politie gewaarschuwd en een signalement doorgegeven. Toen agenten ter plaatse kwamen, zagen ze een man lopen die aan het signalement voldeed. Hij is aangehouden en ingesloten voor verder onderzoek.

Eindhoven: Man twee maal gepakt voor rijden onder invloed

Een man van 50 jaar uit Eindhoven is zondagnacht kort na elkaar twee maal aangehouden voor rijden onder invloed. De man werd omstreeks 03.45 uur op de Boschdijk aangehouden Op het bureau blies de man een alcoholpromillage van 1.15. Hij kreeg een proces verbaal en een rijverbod van 5 uur. Omstreeks 05.00 uur zag de politie de man weer rijden. Hij reed toen op de Kronehoefstraat. De tweede keer werd zijn rijbewijs ingevorderd. Er werd weer een proces-verbaal tegen hem opgemaakt.

Helmond: Woninginbraak

Tussen vrijdagmiddag 17:30 uur en zondagavond 20.15 uur is ingebroken in een woning aan De Middenloop. Aan de achterzijde van de woning werd een bovenlicht verbroken. Er werd een laptop en een groot aantal cds buitgemaakt.

Helmond: Man verdacht van inbraak

In de achtertuin van een woning aan de Kanaaldijk Noord Oost is maandag om 0.30 uur een 21-jarige Helmonder aangehouden. De politie kreeg een melding dat een man zich verdacht ophield bij de woning. De politie trof de man in de tuin aan, de berging in de tuin was open gemaakt. De man had inbrekersgereedschap bij zich. Hij is voor onderzoek ingesloten.

Helmond: Rijbewijs ingenomen na snelheidsovertreding

Een 23-jarige automobilist uit Helmond is maandag om 1.15 uur bekeurd omdat hij veel te hard had gereden op de A270 (Helmond Eindhoven). Op deze weg geldt een maximumsnelheid van 120 km/u. De man reed ruim 180 km/u. Zijn rijbewijs is ingenomen.

Best: Inbraak in schuur

In de nacht van zondag op maandag is ingebroken in een schuur op de Sonseweg. De deur van de schuur is opengebroken. De inbrekers hebben diverse goederen weggenomen waaronder tuingereedschap zoals een grasmaaier en een bladblazer. Er werd gereedschap zoals een schroefmachine en een schuurmachine weggenomen. Verder werden er nog fietsen, een paardenzadel en hoofdstel weggenomen.

Someren: Aanhouding na vechtpartij

Een 18-jarige man is zondagavond even voor 24.00 uur bij een horecazaak op het Wilhelminaplein aangehouden. Er was een vechtpartij ontstaan tussen hem en de uitsmijters. Daarop is hij de zaak uit gezet. Bij de vechtpartij is de man gewond geraakt ter hoogte van zijn linkeroog. Na behandeling is hij aangehouden en ingesloten voor nader onderzoek.

Nuenen: Kassalade weggehaald

Bij een inbraak in een winkel aan het Parkhof is een kassalade met ongeveer 300 euro weggehaald. Dat gebeurde zondagmiddag rond 16.00 uur. Een ruit naast de voordeur is ingeslagen, waarna de lade is meegenomen. Een getuige heeft gezien dat dat werd gedaan door een jongen, die er vervolgens op een brommer met de kassalade vandoor is gegaan.

Nuenen: Vier mannen aangehouden

Op de Geldropsedijk zijn maandag om 1.15 uur twee Eindhovenaren van 19 jaar oud, een 25-jarige man uit Sevenum en een 26-jarige man uit Beek en Donk aangehouden. De politie zag hen rijden in een auto en bij controle bleek dat het contactslot van de auto was doorverbonden. De auto was gestolen. In de auto lag inbrekersgereedschap. Een van de Eindhovenaren gaf een valse naam op. De vier mannen zijn voor verder onderzoek ingesloten.