ASSET CONTROL

Standard Chartered kiest voor AC PriceMaster

Standard Chartered kiest voor AC PriceMaster voor consolidatie prijsgegevens en marktrisicofactoren

NEW YORK, September 27/PRNewswire/ --


- Asset Control oplossing gekozen voor ondersteuning van activiteiten internationaal marktrisicobeheer

Asset Control, een vooraanstaand leverancier aan de financiële sector van data-integratie-oplossingen m.b.t. investeringsinformatie kondigde vandaag aan dat Standard Chartered, één van 's werelds meest internationale banken, AC PriceMaster heeft geselecteerd om data afkomstig van verschillende bronnen te beheren en risicofactoren te genereren voor markten in de VS, EU, Azië, het Midden-Oosten en Afrika. De eerste implementatiefase is gepland om klaar te zijn tegen het einde van het jaar.

'Als leider in Azië, Afrika en het Midden-Oosten, is Standard Chartered aanwezig in meer dan 50 markten. Daarom moet onze datalaag niet enkel geavanceerd risicobeheer ondersteunen, maar moet het ook globale toegang en manipuleerbaarheid bieden om tijdig onderzoek en systematische prijzen te ondersteunen,' zei Rajesh Bhatia - Group Head of Market Risk bij Standard Chartered. 'Asset Control voldeed aan onze criteria en onderscheidde zich van de concurrentie door de volwassenheid van zijn product en de veelzijdige functionaliteiten.'

AC PriceMaster werd geselecteerd na een strenge vergelijkende analyse van concurrerende databeheeroplossingen. Asset Control werd gekozen omwille van zijn capaciteit om gegevens van traditionele en opkomende markten te standaardiseren, zijn aanpasbaarheid aan de wijzigende bedrijfsbehoeften, zijn schaalbaarheid naar grote volumes van gegevens en zijn lange lijst van successen in geavanceerde riskmanagement activiteiten.

'We zijn trots om Standard Chartered in de klantengroep van Asset Control te verwelkomen, en we zien ernaar uit om deze implementatie uit te breiden naar Zuidoost-Azië,' zei Ger Rosenkamp, CEO van Asset Control. 'Nu Basel II het risicogerelateerd databeheer nieuwe beperkingen oplegt, vernieuwen de financiële instellingen hun marktgegevensbeheer voor een verhoogde bedrijfsefficiëntie en transparantie. Voor deze bedrijven biedt AC PriceMaster al onze gevestigde sterke punten in prijsdatabeheer, met het bijkomende voordeel van off-the-shelf implementatiesnelheid.'

AC PriceMaster is de nieuwe quick-start versie van de oplossing voor marktgegevensbeheer van Asset Control die momenteel door bijna elke Asset Control klant gebruikt wordt. AC PriceMaster automatiseert de volledige levenscyclus van marktgegevens, waaronder verzamelen en nakijken, consolideren en zuiveren van real-time en historische prijzen, risicofactoren en -curven maken en onderhouden, en gegevens beschikbaar maken voor gebruikers en toepassingen.

Omdat AC PriceMaster een gespecialiseerde configuratie is van het modulaire AC Plus kader, is de uitbreiding naar nieuwe datacategorieën
- zoals referentiegegevens, gegevens van de tegenpartij of bedrijfsactiviteiten - een vloeiend proces. De schaalbaarheid van het systeem in Unix of Linux versies ondersteunt zowel bedrijfsimplementaties als gebruik per afdeling. Om meer te weten over AC PriceMaster of om klantensites te bezoeken, gelieve contact op te nemen met info@asset-control.com.

Over Standard Chartered

Standard Chartered telt 30.000 werknemers in 500 locaties in meer dan 50 landen in het Stille Oceaan-gebied, Zuid-Azië, het Midden-Oosten, Afrika, het Verenigd Koninkrijk en Amerika. Het is één van 's werelds meest internationale banken, met een management team dat uit 70 nationaliteiten bestaat.

Standard Chartered staat genoteerd op de London Stock Exchange en de Stock Exchange van Hong Kong en staat in de top 25 FTSE-100 bedrijven, door marktkapitalisatie.

De bank heeft een afdeling Consumer Banking en Wholesale Banking. De afdeling Consumer Banking biedt kredietkaarten, persoonlijke leningen, hypotheken, depositogelden en diensten voor vermogensbeheer aan individuen en kleine tot middelgrote ondernemingen.

Wholesale Banking biedt institutionele klanten diensten inzake financiering, cash management, leningen, diensten voor aandelen, vreemde valuta, vreemd vermogen en bedrijfsfinanciën.

Over Asset Control

Asset Control levert software en uitbestede oplossingen voor de financiële sector om de efficiëntie van het datamanagement voor investeringen te verbeteren en de ermee gepaard gaande kosten te verlagen en om de data meer bedrijfswaarde te geven. De snel implementeerbare oplossingen zijn gebaseerd op het krachtige en betrouwbare modulaire AC Plus kader en variëren van technische oplossingen zoals AC SmartFeed en AC Business Suite oplossingen voor risico en onderzoek, tot infrastructuuroplossingen voor STP, globale datanetwerken en databeheer.

Enkele van de betreffende gegevens zijn referentiemarktgegevens (security master), evenals marktgegevens m.b.t. bedrijfsacties, emittenten, tegenpartijen en liquidaties, zowel historisch als real-time. Asset Control verzamelt gegevens van leveranciers en in-house-systemen, die vervolgens worden gevalideerd, genormaliseerd en geconsolideerd tot een zuivere 'golden copy'-set die voldoet aan de industrienormen.

Enkele klanten van het bedrijf zijn LCH.Clearnet, Abbey National, ABN AMRO, Barclays Capital, Bayerische Landesbank , BBVA, Commerzbank, IBM (Dresdner Bank), Harvard Management Company, HSH Nordbank, HypoVereinsbank, Grupo Santander, ING, Robeco Groep, Société Générale, Standard Chartered en Union Investment, evenals een bijzonder grote energiegroep op wereldniveau. Asset Control werd in 1991 opgericht en is een besloten vennootschap met vestigingen in Londen, New York en Nederland. Voor bijkomende informatie, surf naar www.asset-control.com.

Source: Asset Control International

Kathleen Hawk, Corporate, Communications, tel

+1-845-687-2222, khawk@asset-control.com

27 sep 04 11:10